Terrastrends 2016 – thema & stijl

14-3-2016

  • York & Albany Beach Hut
  • York & Albany Beach Hut
  • Pantone Cafe
  • Pantone Cafe

Je terras is net zo belangrijk als je interieur. Het is het visitekaartje van je bedrijf. Op basis van thema’s en verschillende stijlen kun je extra beleving creëren op je eigen terras. Jammer genoeg is dit niet in alle gemeentes het geval, bij enkele gemeentes zit je vast aan vooraf uitgezocht terrasmeubilair. Maar ondanks dit feit kun je nog veel doen om je terras een eigen touch te geven. Zit je niet vast aan een vooraf uitgekozen terras, dan zijn onderstaande ideeën wellicht leuk om toe te passen:

1. Strandbeleving – de trend van deze zomer is het strand. Creëer je eigen strandbeleving op je terras. Leg een stadsstrand aan met palmbomen, een mooie cocktail bar en loungesets. Een mooi voorbeeld van een goed uitgevoerd strandbeleving is de strandtent van York & Albany. Het restaurant van Gordon Ramsay had een heus eigen strandtent op zijn terras gezet. Samen met strandstoeltjes en een menukaart die volledig was aangepast op dit thema.

2. Inrichten van je terras op één thema – zorg wel voor de match met je interieur. Een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat volledig is ingericht op één thema is het Barbie Café in Mattle, Taiwan. Niet om één op één over te nemen! Dit café is volledig in de stijl van Barbie zowel het interieur als de menukaart, bediening en de gerechten.

3. Gebruik van kleuren – inspiratie nodig voor komend terrasseizoen? Een ander mooi voorbeeld is het pop-up Pantone Café in Monaco. De gehele inrichting, kaart en drankjes hebben een Pantone kleur inclusief Pantone kleurnummer. Met frisse zomerkleuren springt je terras er hoe dan ook tussenuit. Niet de vraag doe maar een Mojito cocktail maar, mag ik een 16-1349 Grapefruit Rose cocktail! Misschien in Nederland een idee om dit te doen met de kleurenwaaier van bijvoorbeeld Histor.

4. Match terras met interieur – al even kort aangestipt in de vorige trend is de match tussen je terras en je interieur. Creëer een geheel, laat het terras geen afbreuk doen aan je bedrijf. Is je interieur strak en wit zorg dan dat dit ook het geval is op het terras. Gasten maken de keuze om op je terras te zitten op basis van drukte (gezelligheid) en uitstraling.

5. Inspelen op weersomstandigheden – zorg bij extreme warmte voor verkoeling op je terras, net zoals je in de winter of ’s avonds voor verwarming zorgt op je terras. Bij het Arnhemse café ’t Huys werden er vorig jaar tijdens de warmte kleine zwembadjes onder de tafels geplaatst. Zo kon je heerlijk met je blote voeten genieten van een verfrissend drankje

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.