SavorEat | Gepersonaliseerde plantaardige 3D-geprinte hamburgers gemaakt door een robot

24-2-2022

  • SavorEatSavorEat
  • SavorEatSavorEat
  • SavorEatSavorEat

Een bestel-app als je ober en een robot als je chef! Wereldwijd zien we steeds meer voorbeelden hiervan. De app wordt nu overal gebruikt en ook in restaurants zien we steeds meer robot-achtige technieken. Ze zijn zeker een aanwinst op het moment dat je niet genoeg personeel kunt vinden. We kwamen nu het Israëlische foodtechbedrijf SavorEat tegen dat alles combineert. Klanten bestellen hun gepersonaliseerde plantaardige hamburger via een app en hun robot print deze in 3D en kookt deze naar hun voorkeuren.

De robot chef van SavorEat is een technologische oplossing om vleesalternatieven digitaal te maken van non-GMO plantaardige eiwitten, naar individuele smaak. Ze richten zich op de behoeften van de consument en stellen het individu centraal. Deze aanpak plaatst het bedrijf in de nieuwe toekomst van de voedingsindustrie en biedt oplossingen voor snel veranderende keukens. Ze hebben eind 2021 de robot-chef aan de markt laten zien in samenwerking met de Israëlische hamburgerketen BBB (Burgus Burger Bar). Ze hebben ook contact met Sodexho, dat studenten van grote Amerikaanse universiteiten voedt, om ook daar dit jaar met het systeem te gaan proefdraaien.

Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt SavorEat?

De hamburgers van SavorEat worden ter plaatse gemaakt door een smart robot met een op zichzelf staande 3D-printer met drie cartridges die oliën en andere ingrediënten bevatten. Klanten kunnen kiezen hoeveel vet en eiwit ze in elke burger willen en de grootte en kookvoorkeur van de gekozen maaltijd wijzigen. Het bereiden duurt ongeveer zes minuten. Door een combinatie van een revolutionaire chef robot, gepatenteerde 3D-printtechnologie en unieke niet-GMO plantaardige ingrediënten, kunnen consumenten genieten van verschillende texturen die kenmerkend zijn voor vlees, afgestemd op hun specifieke smaak, dieet en levensstijl. Het is een duurzaam product dat wordt bereid zonder dat mensen het aanraken, waardoor microbiologische risico’s en zorgen over allergenen worden geminimaliseerd.

Over het bedrijf SavorEat

SavorEat werd in 2018 opgericht door Racheli Vizman, die fungeert als CEO, prof. Oded Shoseyov, de CSO van het bedrijf, en prof. Ido Braslavsky. Het bedrijf heeft zo’n 20 medewerkers en wordt bijgestaan ​​door een staf van senior consultants en toonaangevende partners. In november 2020 waren ze het eerste food-tech bedrijf dat een beursgang op de Tel Aviv Stock Exchange voltooide.

SavorEat heeft een unieke technologie ontwikkeld voor de productie van vleesalternatieven, waarbij non-GMO plantaardige ingrediënten zoals aardappel-, kikkererwten- en erwteneiwit worden gecombineerd. Het unieke aan SavorEat is gebaseerd op het vermogen om producten te produceren en te grillen die erop gericht zijn de unieke smaak en textuur van dierlijk vlees te reproduceren, waarbij de toekomstige productie van aanvullende voedingsproducten duidelijk op de agenda staat. Het eerste product van het bedrijf is de vleesloze burger, ze geven aan dat ze in de nabije toekomst ook met vleesloze steaks, kebabs en zelfs alternatieve visgerechten op de markt komen.

We hebben de afgelopen jaren een enorme hoeveelheid plantaardige producten op de markt zien komen zoals bijvoorbeeld Redefine Meat (ook uit Israël en zij gaan een rundvleesvervanger 3D printen in Nederland voor de uitbreiding van hun activiteiten in Europa) en Tindle van Next Gen Foods.

Website: SavorEat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.