Next Gen Foods introduceert plantaardige kip ‘TiNDLE’ op de Europese markt in Amsterdam

25-10-2021

  • TiNDLE Wellington en Honey Butter Chicken ConeTiNDLE Wellington en Honey Butter Chicken Cone
  • Superlike Boa en Bun Cha BowlSuperlike Boa en Bun Cha Bowl
  • Cococabana Risotto en Big Birdy Yes burgerCococabana Risotto en Big Birdy Yes burger
  • John SeegersJohn Seegers

De snelgroeiende Singaporese food-tech startup Next Gen Foods – opgericht in 2020 – maakt dit jaar zijn Europese debuut en start daarbij in Amsterdam. De onderneming heeft in Nederland een ultramoderne productiefaciliteit, waar hun belangrijkste product – plantaardige kip ‘TINDLE’ – wordt gemaakt. TiNDLE is al met succes gelanceerd in Azië en het Midden-Oosten en onlangs vond ook een sneak preview plaats tijdens The New York City Wine & Food Festival, waar het product op lovende kritieken kon rekenen. Inmiddels is TiNDLE verkrijgbaar in zo’n 150 restaurants.

Leestijd: 2 minuten

 

Foodmakers en innovatie | Wat maakt plantaardige kip ‘TiNDLE’ bijzonder?

De Nederlander John Seegers is Chief Technology Officer van Next Gen Foods. Hij stond aan de wieg van TiNDLE en heeft de textuur, de smaak, het aroma en de sappigheid van het product geperfectioneerd door uitgebreid onderzoek te doen naar wat nu precies de smaak en beleving van kip zijn. Met de introductie van TiNDLE op de Nederlandse markt gaan Seegers en zijn team nauw samenwerken met chef-koks en horecaexploitanten om deze smaakvolle en veelzijdige plantaardige kip bekend te maken bij het grote publiek. “Next Gen Foods is een natuurlijke match met Nederland, waar consumenten al een sterke interesse hebben in plantaardige voeding”, zegt Seegers. “Amsterdam is de thuisbasis van een aantal van de beste restaurants ter wereld – met een community van experts die begrijpen hoe belangrijk het is om duurzaamheid integraal onderdeel te maken van het menu. Echte foodmakers hebben hier altijd al opengestaan voor innovatie, dus we kijken er zeer naar uit om TiNDLE naar Amsterdam te brengen en samen te werken met culinaire trendsetters.”

Wat maakt TiNDLE bijzonder?  – TiNDLE bootst de exacte geur, smaak en textuur van kip na en kent eindeloze bereidingsmogelijkheden, net als echte kip. Het product wordt kneedbaar aangeleverd, maar krijgt een stevige structuur wanneer ermee wordt gekookt. Hierdoor kan een grote variatie aan gerechten met het product worden gemaakt, van dumplings tot kebab of burgers.

Wereldwijde groei

In 2020 werd Next Gen Foods opgericht door de in Brazilië geboren exporteur van gevogelte en veteraan van de voedingsindustrie Andre Menezes en de in Duitsland geboren Timo Recker, wiens familiebedrijf al drie generaties lang schnitzel en andere vleesproducten maakt. De ondernemers vonden elkaar in de ambitie om voedselproducten te maken die de afhankelijkheid van de veehouderij en de negatieve impact op mensen en milieu verminderen. Ze noemden hun eerste product TiNDLE. Next Gen Foods startte met een investering van 30 miljoen dollar van Aziatische en Amerikaanse durfkapitalisten, de grootste startronde ooit voor een startup in plantaardige voeding.

Over TiNDLE

TiNDLE is een sappige, plantaardige kip die overheerlijke smaak, textuur en veelzijdigheid biedt. TiNDLE is gemaakt zonder dieren en met een fractie van land, water en energie die wordt gebruikt om vlees van vogels te produceren. TiNDLE brengt mensen samen voor een verbluffende smaakervaring die ook de planeet ten goede komt. Het is het eerste merk van Next Gen Foods, een voedseltechnologiebedrijf met het hoofdkantoor in Singapore dat innovatieve, duurzame voedingsmiddelen ontwikkelt en verkoopt.

Website:

TiNDLE   |   Next Gen Foods

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.