Sapphire House Antwerp gaat als 1e hotel volledig plant-based onder leiding van Bart De Pooter

28-1-2022

Sapphire House Antwerp kondigt in primeur haar chef aan. Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar maar liefst twee restaurants in dit prestigieuze Autograph Collection Hotel by Marriott. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen. Chef De Pooter zal verrassen en inspireren met pure en eigenwijze gastronomie. Een nieuw culinair hoofdstuk is aangebroken.

Leestijd: 3 minuten

Het eerste, volledige plant-based hotel | Sapphire House Antwerp

PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten in al hun wensen van ontbijt tot diner. Uniek is het feit dat naast WILD|n en PLANT|n, de gehele culinaire hotelbeleving volledig plant-based zal zijn, van roomservice tot minibar, én dit alles onder leiding van Chef De Pooter. Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledige plant-based ervaring biedt aan haar gasten.

Hotel dining in Antwerpen maakt hiermee weer een sprong vooruit, want beide hotels zijn ook toegankelijk voor foodies die niet in het hotel verblijven. Sapphire House Antwerp en PLANT|n openen de deuren half april. WILD|n wordt verwacht in mei.

Sapphire House Antwerp schittert niet alleen naast de historische pracht en praal van de Handelsbeurs. Ook op culinair niveau belooft deze plek the place to be te worden van Antwerpen. Niemand minder dan Bart De Pooter werd aangesteld om van dit hotel dé Belgische referentie te maken in de wereld van plant-based cuisine. En die missie wordt met een hongerige ‘goesting’ ter harte genomen, of wat had je gedacht van een tweesterrenchef?

Sapphire House Antwerp opent met De Pooter twee restaurants:

  • PLANT|n, all-day dining van ontbijt tot roomservice en diner, opent de deuren samen met het hotel in april.
  • WILD|n wordt een fine dining restaurant en opent de deuren in mei.

Bart de Pooter

Dat de ziel en de roots van Bart De Pooter 18 kilometer verderop liggen, in het landelijke Reet, tussen de velden van de Rupel, Nete en Schelde, vormt eigenlijk de kracht van dit culinaire hoogstandje.

Volgens Bart is de tijdsgeest én Antwerpen rijp om in dit avontuur te stappen. “Antwerpen, één van de meest avantgardistische steden, biedt enorm veel potentieel en staat open voor inventieve, plantaardige gastronomie.”

“Hoewel Pastorale het enige tweesterrenrestaurant was van de provincie Antwerpen, werden we nooit als Antwerps restaurant beschouwd. Nu krijg ik de kans om mijn roots naar centrum Antwerpen te brengen en een plantaardige identiteit te geven aan Sapphire House Antwerp, van het ontbijt tot diner.” 

PLANT|N

PLANT|n of beter de klok rond plant-based eten in Sapphire House Antwerp is niet alleen een staaltje culinair genot, maar ook een duurzaam en eigenwijs concept. Vernieuwend, vooruitstrevend en ongezien in de hotelsector. Op en top Belgian terroir: alle kruiden, groenten, wildpluk en bloemen zijn afkomstig van verantwoorde akkerbouw.

“We creëren eigen foodplatforms om de ingrediënten te kunnen aanleveren.

Je vindt in de hotelkamers trouwens geen food in plastic, alles wordt in bulk geleverd en daarna ecologisch geserveerd. Zelfs het water bottelen en filteren we zelf. Zin in roomservice? Vergeet die kopie van een caesar salad, maar denk aan een sublieme keuze van krokante salades met accenten van kruiden, plantaardige mayonaises en vinaigrettes. Plantaardig is lekker en volwaardig.”

WILD|N

“WILD|n verwijst natuurlijk naar de wilde kruiden en bloemen die ik gebruik in mijn keuken, maar het is ook een knipoog naar het oude 15de eeuwse Antwerpse stadswapen dat boven de inkom hangt, met een beeld van de wildeman en wildevrouw, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Verder wil ik van WILD|n een plant based gastronomische tempel maken.”

Het gaat ook over gefermenteerde groenten, home made smaakversterkers tot zelfs koekjes van groetenafval. De open keuken toont een internationaal team waarmee Bart al jaren diverse culturen en smaakcombinaties vertaalt naar heerlijke creaties en pleasure moments op een bord. Laat je verrassen door de signatuur van Bart De Pooter die een eenvoudig ingrediënt kan verheffen tot iets hemels. Proef van dit nieuwe culinair hoofdstuk dat het rijke landschap van Antwerpen zal herdefiniëren.

Website: Sapphire House Antwerp

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.