Samenwerken werkt | Lijstje van chefs en hotels die samenwerken

30-11-2020

We zien echt enorm veel hotels en restaurants samenwerken, of het nu is met een Culinaire Drive Thru van waaruit je gerechten kunt ophalen van 4 verschillende bedrijven met in totaal 6 Michelinsterren of een simpelere vorm waar een chef een kitchen take-over heeft in een hotel of komt als gastkok voor een periode. Boutique Hotel Eleanor in Middelburg biedt zelfs meerdere restaurants de mogelijkheid om bij hun te komen koken. En je kunt zelfs luxe kerstpakket van 3 restaurants met 5 Michelinsterren bestellen.

Het blijft bijzonder om te zien hoe creatief de horeca is en hoe hoog de gunfactor onderling is. Daar mogen we best trots op zijn in deze tijden waarin je er ook voor kunt kiezen elkaar de tent uit te concurreren. En voor foodies zijn er veel mogelijkheden om tegelijkertijd van gerechten van een aantal top chefs te genieten! 

Wij hebben de afgelopen maanden tijdens de gedeeltelijke lockdown bij een paar hotels genoten van een culinair arrangement. In deze tijd is het heerlijk om even uit de realiteit van de huidige bijzondere alledag te stappen, echt een mini-vakantie. In het kader van genieten in december, hieronder een lijstje van horecabedrijven die samen een arrangement aanbieden.

Voor horecaondernemers, laat het ons weten als je een culinair arrangement met een collega gaat organiseren! Wij geven er graag aandacht aan.

Brasserie Van Baerle gaat uit logeren bij Boetiekhotel Apollofirst

Brasserie Van Baerle in Amsterdam was de laatste maanden niet voor één gat te vangen, na verschillende succesvolle formules zoals ‘Van Baerle voor Thuisactiviteiten’, gaan ze nu de samenwerking aan met Boetiekhotel Apollofirst. Tijdens de eerste twee weekenden van december zullen de chefs van Van Baerle weer eens heerlijk ‘ouderwets’ koken voor gasten, de enige voorwaarde is dat gasten blijven slapen. Je kunt dit combineren met een -nu het weer mag- bezoek aan het Concertgebouw of één van de prachtige Amsterdamse musea. link in de titel!

Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel komt koken bij Erik Swaghoven van Hotel-Restaurant Valuas

Chef Erik van Loo van sterrenrestaurant Parkheuvel zal van dinsdag 8- tot en met donderdag 10 december zijn culinaire kunsten vertonen bij Eric Swaghoven van Hotel-Restaurant Valuas in Venlo. Drie dagen lang zullen de meesterkoks gezamenlijk zes prachtige gangen creëren in de keuken van Valuas, ook hier geldt als enige voorwaarde dat gasten blijven overnachten. link in de titel.

’t Amsterdammertje en Van der Valk Breukelen lanceren na groot succes opnieuw hun Sterrenarrangement

Van donderdag 10- tot en met zaterdag 12 december zal chef André Gerrits met zijn brigade van Restaurant ’t Amsterdammetje opnieuw het Live Cooking restaurant hotel Breukelen overnemen. Na een succesvolle eerdere editie hebben de chefs opnieuw een uniek 6-gangen diner samengesteld waarmee ze gasten weer kunnen laten genieten zoals ze gewend zijn van ’t Amsterdammetje. Omdat er na 20:00 uur geen alcohol meer geschonken mag worden hebben de chefs een aantal heerlijke alternatieven bedacht, daarnaast worden gasten al om 17:30 uur voor het diner verwacht. Link in de titel.

Restaurant Impero Romano & Hotel The Collector (Den Haag)

Dit weekend en volgend week, 4 en 5 december, kun je genieten in het hotel The Collector in Den Haag van een 4-gangen menu van het Italiaanse restaurant Impero Romano. Link in de titel.

Chef Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en chef Terry Prien van Gastrobar STER & Suitehotel Pincoffs 

Hotel Pincoffs haalt de sterren van Parkheuvel in huis! Op 18 december kun je genieten van een 3-, 4-gangendiner, amuses, bubbels, wijn, friandises, koffie/thee, overnachting en biologisch ontbijt voor 2 personen. Het diner wordt verzorgd door Restaurant Parkheuvel (**).

Je kunt bij Hotel Pincoffs in je eigen hotelkamer ook genieten van een 4- of 5-gangen diner verzorgd door chef Terry Priem van Gastrobar STER. Gasten schrijven fantastisch positieve reacties over dit arrangement.

Chef Gerwin Sanders van Restaurant Twenty2  & Hotel ZenZeZ (Apeldoorn)

Op de vrijdagen en zaterdagen is het mogelijk om te genieten van een (h)eerlijk verrassingsmenu van Restaurant Twenty2 geserveerd in de stijlvolle lounge van Zenzez Hotel & Lounge. Natuurlijk overnacht je na afloop in één van de prachtige ZenZez kamers of suites en het arrangement wordt afgesloten met een smaakvol ontbijt met ingrediënten van de Veluwe! Link in de titel.

Chef Wouter Kik van Codium (Goes) & Hotel & Brasserie Katoen (Goes)

Genieten van een 6-gangen diner van restaurant Codium bij Hotel & Brasserie Katoen, inclusief a la carte ontbijt. Hier moet je even contact opnemen met de receptie. Mooi voorbeeld van op lokaal niveau elkaar helpen en samen gasten plezieren. Link in de titel.

Geen kerst bij Olivijn, wel Olivijn kerst bij Staats!

Op 24, 25, 26, 27 December verzorgt Meesterkok Menno Post, met zijn Team van Restaurant Olivijn een prachtig kerstdiner voor de hotelgasten van Staats. Slechts 30 couverts per dag, je moet er dus wel snel bij zijn! Link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.