Pulitzer’s Bar | ‘Murder on the Orient Express’ cocktailmenu

3-10-2019

  • Pulitzer Orient Express - Actress
  • Pulitzer Orient Express - Doctor
  • Pulitzer Orient Express - Gangster
  • Pulitzer Orient Express - Professor
  • Pulitzer Orient Express - Sales Man
  • Pulitzer Orient Express - The Maid

Deze herfst lanceert Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op de meest bekende roman van Agatha Christie; Murder on the Orient Express. De nieuwe cocktailselectie neemt je mee van boozy drankjes tot cocktails in aperitief stijl tot elegante champagne cocktails. De hoofdpersonen uit het boek zijn de belangrijkste inspiratiebron voor het nieuwe cocktailmenu en ook de namen van de cocktails verwijzen terug naar deze personages. Al deze personen zijn ooit wel eens te gast geweest in Pulitzer’s Bar gedurende het bestaan van de bar.

Blijft leuk een cocktailmenu gebaseerd op een verhaal of boeken, we hebben hiervan al vaker voorbeelden gezien. In Londen bijvoorbeeld ‘The Wonderland Bar’, gebaseerd op de verhalen uit ‘Alice’s Adventures in Wonderland’ en in 2017 introduceerde de Tunes Bar van ’t Conservatorium Hotel, ‘Tunes Around The World’, een zinnenprikkelende reis rond de wereld in elf spannende cocktail & foodpairings. Als je inspiratie zoekt, type ‘cocktails’ in de zoekbalk op horecatrends, wie weet inspireert een artikeltje tot jouw idee!

Waarom ‘Murder on the Orient Express’ als inspiratiebron?

Andrei Talapanescu, hoofdbartender Pulitzer’s Bar, vertelt: “Na Ernest Hemingway, voelde het juist om als basis van het nieuwe menu een roman te kiezen van een schrijver uit dezelfde tijd als Hemingway. Agatha Christie’s ‘Murder on the Orient Express’ was een logische stap door de vele cocktails die gedronken werden in de trein en het feit dat alle hoofdpersonages wel eens te gast zijn geweest in Pulitzer’s Bar sinds het bestaan van de bar.”

Ontdek de middelen en motieven van The Conductor en The Governess in het nieuwe cocktailmenu van Pulitzer’s Bar. Bij dit nieuwe menu nodigt Pulitzer’s Bar je uit om de pagina’s met cocktails aandachtig te onderzoeken en de meest waarschijnlijke verdachte te selecteren om de dorst mee te lessen.

Drie cocktails die onder andere op het nieuwe menu van de Pulitzer’s bar staan:

The Conductor  – Aromatisch, knapperig, bitter, droog met de volgende ingrediënten: Hendrick’s Orbium Gin, Extra Dry Vermouth, Campari, Muyu Chinotto Nero, Awamori.

The Governess  – Licht, verfrissend, citrusachtig en droog met de volgende ingrediënten: Porter’s Tropical Old Tom Gin, Citroen, Witte Thee, Grapefruit, Tonic.

The Valet – Fris, fluweelachtig en kruidig met de volgende ingrediënten: Don Julio Tequila, Rose Vermouth, Blauwe Mais, Poblano, Eiwit, Koriander, Limoen.

Website: Pulitzer's Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.