Tunes Bar | De wereld rond in elf cocktails

6-3-2017

  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails
  • Cocktails

Deze week is de Amsterdam Cocktail Week van start gegaan en één van de bars die zeker bezocht moet worden is de Tunes Bar in het Conservatorium Hotel. Vorige week lanceerde zij ‘Tunes Around The World’, een zinnenprikkelende reis rond de wereld in elf spannende cocktail & foodpairings. De ambities van Bar Manager Tim Hoevenagel en chef Schilo van Coevorden zijn duidelijk: Tunes een destination bar maken voor álle cocktails.

Tunes Bar

Met de opening van de Tunes Bar, Amsterdams allereerste Gin & Tonic bar stond het Conservatorium hotel vijf jaar geleden aan de wieg van Nederlands grootste cocktailhype tot op heden. Toen er op dat vlak voor hen werkelijk niets meer te bewijzen viel, gingen Tim Hoevenagel en Schilo van Coevorden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit heeft geresulteerd in Tunes Around The World: een spannend cocktailmenu dat je de wereld over neemt in elf eyecatchers van cocktails met bijpassende bites. Compleet met nieuwe technieken, zoals rook, infusions én spectaculair nieuw glaswerk. Van de Bocas del Mundo kaart kunnen de bijpassende foodpairings besteld worden, stuk voor stuk originele en smakelijke bites geserveerd op een voor die specifieke bestemming kenmerkende boca (broodje).

Wij waren er vorige week bij toen de officiële take-off van ‘Tunes Around The World’ plaatsvond. Tijdens deze avond proefde wij een deel van de nieuwe cocktails en gerechten. Bijzonder waren de nieuwe glazen waarin de verschillende cocktails geserveerd werden. ‘The American Dream’ en ‘Mediterranean Madness’ vielen onder andere erg in de smaak. Tim Hoevenagel over het nieuwe avontuur: ‘’Gasten van over de hele wereld kunnen in Tunes terecht voor hun favoriete cocktail. Om dat op een unieke wijze te showcasen en iets terug te doen voor onze internationale gasten lanceren we nu Tunes Around the World. Cocktails die nu eens niet geïnspireerd zijn op de seizoenen, maar op de continenten. Na wijn, water- en theepairings hebben we nu een cocktailpairing ontwikkeld.“

Schilo van Coevorden: ‘‘Bij iedere bestelde Tunes Around the World cocktail krijgen de gasten een vliegticket met de bestemming, wie alle continenten heeft gehad krijgt de volgende bestemming on the house. Zo kunnen onze gasten Tunes Miles sparen dus.’’

Amsterdam Cocktail Week

Deze week vindt de eerste editie plaats van de Amsterdam Cocktail Week, meer dan 50 bars in Amsterdam doen mee om uiteindelijk te zorgen dat we in de toekomst vaker een cocktails bestellen in plaats van wijn of bier.

Website: Conservatorium

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.