Pannenkoekendag | Lijst met bijzondere pannenkoek ideeën

8-2-2017

  • By Janine from Mililani, Hawaii, United States (blueberry pancakes Uploaded by Fæ) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia CommonsBy Janine from Mililani, Hawaii, United States (blueberry pancakes Uploaded by Fæ) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

24 maart is het weer zover, dan is het weer Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken voor ouderen in de buurt. Nog steeds kun je als school je hiervoor opgeven! Wil je de ouderen deze dag nou écht verrassen? Bekijk dan eens deze bijzondere pannenkoek ideeën die we op een rijtje hebben gezet! Ook leuke inspiratie voor pannenkoekenrestaurants!

Serveer Pancake Puppies voor Pannenkoekendag

Bij de Amerikaanse koffiebar en restaurantketen Denny’s staan Pancake Puppies op de kaart. De puppies lijken op oliebollen maar zijn toch echt pannenkoekbollen met blauwe bessen. Verder serveren ze er vanille ijs en slagroom bij. Recepten hiervoor kunnen via google makkelijk opgezocht worden.

Muffin Pannenkoek

De pannenkoeken kunnen ook gebakken worden in kleine muffin vormpjes zoals in de video van tiphero. Het pannenkoekbeslag wordt in een muffinvorm gegoten waardoor je kleine, hapklare pannenkoekjes krijgt. Je kunt er natuurlijk ook zelf een twist aangeven door bijvoorbeeld chocola toe te voegen aan het beslag.

Pannenkoek in een hoorntje

Tegenwoordig lijkt het erop dat alles wel geserveerd wordt in de vorm van een hoorntje. Pizza, cappuccino, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Dominique Ansel kwam met een voorbeeld van een Nutella pannenkoek in een hoorntje. Tijdens ‘International Pancake Day’ twee jaar geleden werd het hoorntje verkocht in New York. Zelf maken kan ook, het recept is te vinden in de link!

Pannenkoekburger

De pannenkoekburger is ook veelvuldig terug te vinden op het internet. Hier kun je eindeloos met experimenteren. Het voorbeeld in dit artikeltje heeft het over kleine pannenkoekburgertjes bij het ontbijt, uiteraard kun je ze ook voor het diner maken. Maak in plaats van brood gebruik van dikke pannenkoeken aan de boven- en onderkant en klaar is kees!

Ontbijt nacho’s met pannenkoeken

Nacho’s als ontbijt, maar dan ook met kleine stukjes pannenkoek erbij. Verder bevat dit ontbijtgerecht onder meer kaas, bruine bonen, bacon, avocado en radijsjes. In Nederland zullen we er wellicht niet heel warm voor lopen maar in landen waar een warm ontbijt gebruikelijk is kan dit weleens in de smaak kunnen vallen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.