10x pizza anders

3-11-2014

  • Pizza met truffelPizza met verse truffel

Geprikkeld door de reclame van Domino’s Pizza met de worst in de rand van de pizza en zuurkool als ingrediënt, en het succes van pizzabroodjes en -bagels, hebben wij een top van 10x pizza varianten gemaakt. Hieronder varianten waar je je gasten zeker een hoop plezier mee doet.

Indiase Pizza

Recent las ik in een nieuwsbrief van de The Food People dat de pizzaketen Papa John’s in Engeland in samenwerking met producten Patak’s een nieuwe pizza op de markt brengt; The Tandoori Spice Pizza. De authentiek Indiase toppings op deze pizza zijn Phal saus, Tandoori kip, groene pepers, rode ui, tomaten en raita.

Pizza met verse truffel

Recent heb ik een pizza gegeten met verse truffel bij een geweldige lunch/brunch spot op zondag, in de Marais, Parijs. Bij Le Dome du Marais serveren ze onder andere een zalige ‘Pizza a la truffe noir, fontina & frisee blanche’.

Pizza met verse tonijn

Alhoewel we hier praten over een flatbread ofwel onze flammkuchen variant, was het wel echt een prachtige combinatie van Italië en Japan. Een flatbread bodem met verse tonijn met een hint van shiso en truffel olie. Gegeten in Las Vegas, in het Yellowtail Japanese Restaurant & Lounge in het Bellagio hotel. Zoals als ons al was verteld; na er één gegeten te hebben, bestel je er nog één!

Ondertussen begrepen dat ook bij ons in Amsterdam een soortgelijke pizza op de kaart staat bij Le Garage! We komen hem een keer proeven!

Ontbijtpizza

We schreven er al over in 2010, een vestiging van Domino’s pizza in Ohio ging toen een ontbijtpizza serveren. Afgelopen zomer zijn we op diverse locaties in Amerika de ontbijtpizza tegen gekomen. De variant tijdens een ‘Butler-style’ Sunday brunch in restaurant La Cave in The Wynn hotel in Las Vegas was echt zalig, een rechthoekig stukje flatbread met een chef’s selectie ham en eieren. Ook in Nederland zijn er restaurants die een ontbijtpizza serveren, zo serveert restaurant City Hall in Leiden een ontbijtpizza met 3 eieren en spek.

Deep dish pizza uit Chicago

Machtig en echt een pizza voor de grote eters! Ik at hem bij Giordano’s in Chicago, hometown van de deep dish pizza. Op de Nederlandse markt zal een kleinere versie het waarschijnlijk beter doen of zou het een ideale pizza zijn om te delen.

Flatbread ofwel flammkuchen

Sinds 2013 ook in Nederland steeds vaker te krijgen, de Duitse variant Flammkuchen. In Amerika staat dezelfde flammkuchen ook vaak op de kaart als flatbread. Deze lichtere variant van de pizza wordt in Amerika vaak gebruikt voor als ‘skinny pizza’. The Cheesecake Factory heeft bijvoorbeeld een apart skinnylicious menu waarop een aantal skinny flatbreads voor diegenen die minder calorieën willen eten.

Eat healthy pizza – met zeewier

We schreven er over in december 2013; De gezonde pizza bevat toppings zoals mozzarella, cheddar kaas, cherrytomaten, rode peper en knoflookpoeder. Om de pizza gezonder te maken heeft het bedrijf een geheim ingrediënt toegevoegd: zeewier. Dit als een gezond alternatief voor zout. Een gemiddelde diepvriespizza bevat 300 calorieën en 13 gram vet, de pizza van ‘Eat Healthy’ bevat 172 calorieën en 5,3 gram vet. Geïntroduceerd in Engeland en Wales.

Pizza op een stokje en een pizza in een puntje

Het Italiaanse bedrijf Hasta La Pizza heeft de ‘pizza on a stick’ geïntroduceerd op de Anuga beurs in Keulen, eind 2013. Deze pizza op een stokje is bedoeld voor de on-the-go markt. Hasta la Pizza is verkrijgbaar in de smaken Margherita, ham en salami, in verpakkingen van 60 gram.

Kono pizza verkoopt zijn pizza al een aantal jaren in de vorm van een hoorntje. Ze worden al verkocht in 16 landen maar wij hebben nog niet gehoord dat ze ook in Nederland te krijgen zijn. Wel op Aruba trouwens.

Pizza gourmet

We schreven erover in mei 2013; Pizza Gourmetten. De Italiaanse ‘Pizzafestijn’ Catering is geen doorsnee Italiaanse catering. Naast de Italiaanse hapjes en het live cooking buffet met pizzahapjes verzorgt Pizzafestijn ook pizza-gourmetten. Tijdens het pizza-gourmetten kunnen gasten kleine verse pizzabodems bedekken met pizzasaus en beleggen naar keuze. Deze mini-pizza’s worden vervolgens in kleine pizza-ovens gebakken.

Insecten op de pizza

Nu in Nederland de insecten ook in de schappen van de supermarkt liggen (Jumbo in Groningen is er mee begonnen) kunnen we ze ook op de pizza gaan verwerken. Begin 2010 deed een Australische pizzabakker dit ook terwijl het land getroffen werd door sprinkhanenplagen.

Geschreven door Marjolein van Spronsen, LinkedIn

Bron: Marjolein van Spronsen / Horecatrends.com

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.