Lowlander Botanical Beers | Bier & foodpairing platform

6-8-2020

  • Lowlander Botanical Brewkitchen pop up
  • Lowlander Botanical Beers Foodpairing with Banh Xeo Vietnamese Pancake
  • Lowlander Botanical Beers & foodpairing Blonde Ale with Plum Apricot Stew
  • Lowlander Botanical Beers - Bier & foodpairing platform

Een trend mag je het al niet meer noemen; bier heeft blijvende, culinaire meerwaarde. Dat weten de (sterren)chefs en sommeliers maar ook de drinker; 79% van de millennials is geïnteresseerd in bier & foodpairing (bron: Kantar, 2019). Lowlander Botanical Beers – de brouwer die sinds 2016 onder andere succesvolle foodpairing diners host – heeft nu al hun vergaarde kennis en inspiratie verzameld op een heus bier & foodpairing platform. Met recepten, tips, downloads en de Lowlander Beer & Food Navigator ontdek én maak je zelf de meest smakelijke pairings. Het platform heeft als doel consumenten, horecaondernemers, chefs en bartenders te inspireren en informeren over bier & foodpairing en wordt gelanceerd met een landelijke serie unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners in samenwerking met diverse horecazaken.

In mei schreven we al over de Botanical Brewkitchen van Lowlander en vorige maand schreven we over twee nieuwe biologische Lowlander bieren en de hieraan verbonden samenwerking van de brouwerij met The Pollinators; hét platform voor biodiversiteit en bestuiving.

Leestijd: 1 minuut

Van trend naar blijver

De Librije heeft al jaren een bierkaart en bij The Jane weet de sommelier net zoveel van wijn als bier. Niet gek als je bedenkt dat wijn het voornamelijk moet hebben van één ingrediënt (de druif) terwijl de combinatie van de ingrediënten van bier een interessant en breed spectrum aan smaak, aroma en textuur oplevert. Van zoet tot bitter en soms zelfs iets zoutigs; bier heeft het allemaal. Tel daarbij op de variatie in alcoholpercentage (wat mede de intensiteit bepaalt) en koolzuur en je ziet: voor zowat ieder gerecht is een mooi passend bier te vinden.

Bier & foodpairing pop-up diners

Een brouwer die al jaren laat zien dat hun smaakverkenning verder gaat dan bier is Lowlander. Naast de vier basis ingrediënten van bier brouwt de botanisch brouwer met kruiden, specerijen en fruit – ofwel botanicals. Alles wat de natuur te bieden heeft wordt verkend; van citrusschillen en thee tot sparrennaalden. Dat de Lowlander bieren hiermee een dankbare partner op tafel zijn weten ook chefs en gasten; 63% vindt bier een betere match op tafel dan wijn (blijkt uit survey van Lowlander), blijkt onder de meer dan 2000 gasten die Lowlander ontving tijdens hun succesvolle Botanical Brewkitchen pop-up diners. Alle kennis, recepten en inspiratie heeft Lowlander nu verzameld op een heus bier & foodpairing platform, inclusief Lowlander Beer & Food Navigator; een smaakwiel dat je de weg wijst naar de perfecte pairing.

Proeven? Schuif aan bij Lowlander  

Vanaf augustus slaat Lowlander de handen ineen met verschillende chefs en horecaondernemers voor een serie bier & foodpairing pop-up diners. Deze week al is Lowlander te vinden bij I CHANGE in Delft voor een 5 gangen diner rondom ‘the value of food’; de laatste paar tickets à €35 zijn nog te reserveren.

Van een ‘Hout, Vuur & Smaak’ editie in Utrecht, tot 4 gangen fine dining bij Restaurant C. in Amsterdam en van een Guilty Sunday Roast bij FIG Food & Gym tot een walking dinner door Naturalis; de pop-up diners laten zien dat bier & foodpairing toegankelijk én smakelijk is. Proef en ontdek het zelf:

Alle informatie en ticket links zijn te vinden op de website van Lowlander.

Website: Lowlander Beer 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.