Botanische brouwer Lowlander sluit zich aan bij The Pollinators | Introductie van twee biologisch gecertificeerde biertjes

20-7-2020

  • Lowlander Botanical Beers 0.3% Organic Blonde Ale
  • Lowlander Botanical Beers Organic Blonde Ale

Zonder bijen, vlinders en andere bestuivers geen gezonde natuur; zonder gezonde natuur geen botanisch gebrouwen Lowlander bieren. Om iets terug te doen voor de natuur lanceert Lowlander dan ook twee gecertificeerd biologische bieren: Lowlander Organic Blonde Ale (4% abv) en Lowlander 0.3% Organic Blonde Ale. Met deze bieren – met op het etiket een bij en vlinder – committeert de brouwer zich aan het verbeteren van de biodiversiteit en sluit zich hiermee aan bij The Pollinators; hét platform voor biodiversiteit en bestuiving. De twee biologische bieren zijn o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza, Sterk, in de horeca en in Lowlander’s webshop.

Bierliefhebbers onder onze collega’s hebben beide biertjes geproefd en vooral na het proeven van het Oraganic Blonde Ale (4% abv) hadden ze zin het verder op te drinken op een terrasje. Eén noemde het zelfs een terrasknaller! Het 0,3% Organic Blonde Ale is vooral lekker fris en minder zoet dan menig laag alcoholisch bier.

Leestijd: 1 minuut

Lowlander sluit zich aan bij The Pollinators | Bij en vlinder op het etiket

Frederik, Chief Botanical Officer: “Met de liefde voor de natuur in ons bloed was het niet meer dan logisch dat we heel graag een aantal gecertificeerd biologische bieren aan ons assortiment wilden toevoegen.” De twee Blonde Ales, een typische stijl voor de Lage Landen, zijn gebrouwen met wilde bloemen, fruit en honing. En hebben niet voor niets een bij en vlinder op het etiket. Frederik: “Aan hen hebben we onze bieren te danken dus met de lancering van deze biologische bieren vragen we juist ook aandacht voor het feit dat het niet goed gaat met de bestuivers”.

Want zonder de bijen, vlinders en andere insecten zouden ons bord én ons bier er heel anders uitzien! Bijen alleen al zorgen voor iedere derde hap die wij in onze mond stoppen. Dat weet ook The Pollinators, hét platform dat zich inzet voor een gezonde leefomgeving voor bestuivende dieren. Lowlander Botanical Beers sluit zich aan bij deze groeiende community van burgers, bedrijven en instellingen die biodiversiteit belangrijk vinden.

Duurzaamheid | Lowlander bier, smaakt goed én doet goed

Frederik: “Onze commitment aan de missie van The Pollinators is pas een eerste kleine stap. We willen meer dan de Lowlander drinker bewust maken van biodiversiteit en alles wat de natuur ons aan smaak biedt; ons doel is om het leefgebied van de vlinder en bij samen met The Pollinators substantieel te vergroten.” Dat doet Lowlander o.a. door komend voorjaar het aantal voedselbanken voor de Nationale Zaaidag met 50% te verhogen en in de zaaiperiode gratis zaden bij iedere webshop bestelling uit te delen. Frederik: “En het enige wat jij hoeft te doen is blijven genieten van een Lowlander bier, smaakt goed én doet goed!”

Lowlander Organic Blonde Ale en 0.3% Organic Blonde Ale zijn verkrijgbaar in hun webshop en in de horeca, op een terrasje  dus!

Website: Lowlander Botanical Beers

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.