Kuvée, een wijnfles omhulsel met touchscreen, Wi-Fi en sensoren

31-3-2016

Een artikeltje over een nieuwe ontwikkeling in de wijnindustrie. Kuvée is een omhulsel voor wijn in de vorm van een wijnfles, met touchscreen dat verbonden is met Wi-Fi en sensoren heeft om details te kunnen weergeven. Zo kun je op de touchscreen lezen hoeveel glazen wijn er nog in de fles zitten. Daarnaast is het systeem ontworpen om de wijn 30 dagen goed op smaak te houden.

Hoe werkt het Kuvée systeem?

Kuvée zelf is een wijnfles omhulsel met een gat in de bodem, heeft een touchscreen dat is  verbonden met Wi-Fi, en heeft een aantal sensoren. In het omhulsel schuif je een metallic zilveren ‘vulling’ die worden verkocht door Kuvée. Deze flessen bevatten evenals een standaard fles wijn,  750 ml. Wanneer je een glas wijn wilt, draai je zo’n fles in het omhulsel en schenk je de wijn in.  Zodra de wijnfles in het omhulsel zit kun je op de touchscreen het etiket van de gekozen wijn lezen, meer informatie vinden over de wijn, eventuele food-pairing suggesties lezen en zien hoeveel glazen er nog in de fles zitten. Wanneer je het glas hebt ingeschonken wordt de fles weer geseald om de zuurstof eruit te houden. Kuvée houdt de wijn 30 dagen goed, veel langer dan wanner je de wijn weer in de koel- of wijnkast zou zetten.

Kuvée wil met hun systeem, wijn weer ‘cool’ maken. Je kunt dus zelfs via de touchscreen en Wi-Fi nieuwe wijnflessen kopen in de e-store van Kuvée. Hierin verkopen zij wijnen van een paar Californische wijnmakers op dit moment. Voordeel; je kunt meerdere flessen openen omdat ze langer goed blijven maar je keuze is wel beperkt tot de flessen in de e-store van Kuvée.

Andere voorbeelden van ‘coole’ systemen

We schreven eerder over het Keurig KOLD systeem waarmee je zelf de smaak bepaald van je water, frisdranken en energy drinks. Dit is ook een systeem dat er cool uit ziet en daarom soms wordt vergeleken met Kuvée.

Wij vergelijken het liever met de Coravin, die het mogelijk maakt om elke fles wijn te  openen zonder de kurk te verwijderen. Zelfs de capsule hoeft niet verwijderd te worden. Met behulp van een roestvrijstalen naald met teflon coating wordt het wijnglas gevuld, de ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas om oxidatie te voorkomen. De natuurlijke ontwikkeling van de wijn in de ongeopende fles wordt niet beïnvloed aangezien de kurk zich sluit nadat de naald is verwijderd. Coravin wordt gebruikt door beroemde wijnbars met secties op hun wijnkaart als ‘Coravin wijnen per glas’.

Conclusie: technologie maakt goede wijn beter bereikbaar en oké, we moeten toegeven dat systemen zoals Kuvée het drinken van wijn ook een stukje ‘cooler’ maakt.

Website: Kuvée

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.