Coravin – wijn drinken zonder de fles te openen

11-8-2015

10-8-2015 – Afgelopen zaterdag volgde onze collega Bram Kosterink een demonstratie van de Coravin. Coravin is een innovatie van Greg Lambrecht, zijn droom: “wijn schenken zonder ooit de kurk van een fles te hoeven trekken. De overgebleven wijn kan vervolgens terug de kelder in, zodat ik er weer van kon genieten, wanneer ik dat wens”.

Wijn drinken zonder de fles te openen

Coravin is een manier om een fles wijn te openen zonder de kurk eruit te halen. Niet eerder was het mogelijk om wijn per glas te schenken zonder de fles te openen. Coravin maakt dit mogelijk. Zelfs de capsule over de kurk van de fles hoeft niet verwijderd te worden. Met behulp van een roestvrijstalen naald met teflon coating wordt het wijnglas gevuld, de ruimte die hierdoor in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas om oxidatie te voorkomen. De natuurlijke ontwikkeling van de wijn in de ongeopende fles wordt niet beïnvloed aangezien de kurk zich sluit nadat de naald is verwijderd.

Natuurlijke kurk

Coravin is uitsluitend te gebruiken op flessen met een natuurlijke kurk. “Op dit moment gaat al onze aandacht uit naar het goed in de markt zetten van dit systeem in Europa. Daarna gaan we nadenken over uitbreiding van onze product portfolio, zoals het ongeopend nuttigen van een fles wijn met schroefdop.” aldus Robert van Dijk (Marketing Communication Director bij Coravin Europe B.V.). Coravin kent verschillende naalden waardoor het mogelijk is de snelheid van het inschenken positief te beïnvloeden, speciaal voor de horeca is de “faster pour needle” ontwikkeld.

De beste wijnen per glas

Coravin is al in vele delen van de wereld te verkrijgen. In Europa wordt het systeem al veel gebruikt in plaatsen als Londen en Parijs. Bij veel restaurants is het zelfs zo dat de wijnkaart een aparte sectie heeft met “Coravin wines by the glass”. Hier staan de beste flessen wijn, welke per glas worden geschonken. Eén van de mooiste voorbeelden die wij tegenkwamen is de wijnkaart van The Ritz in Londen. Hier drink je een glas Bourgogne, Le Montrachet uit 2009 voor ‘slechts’ £130,=. Voor een proefglas van één van de meest dure wijnen ter wereld kun je terecht bij wijnbar Ô Château in Parijs, deze wijnbar schenkt de Chateau Pétrus per glas.

Kosten

De kosten voor een Coravin zijn € 299,=. Voor dit bedrag ontvang je een Coravin, twee capsules gevuld met Argon gas, een staander voor de Coravin en een hoes voor een wijnfles (geschikt om een wijn blind te proeven). De capsules gevuld met Argon gas zijn los te kopen voor € 19,95 per twee stuks. Ook zijn er verschillende naalden te krijgen, zo heb je naast de standaard naald nog de “vintage needle” geschikt voor oude wijnen met oude kurken en de “faster poor needle” geschikt voor het sneller uitschenken van de wijn, kosten voor één naald zijn € 29,95.

Twitter @Horecatrends

Wat een mooie wijnen per glas bij the Ritz in Londen! Mogelijk via het Coravin wijnsysteem. Blog van @bramkosterink. https://t.co/D75ZtuTTlq

Website: Coravin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.