Kever Canned Cocktails | Cocktails in een handomdraai gemaakt!

8-6-2021

  • Kever Canned Cocktails
  • Kever Canned Cocktails

De Cocktail Craze zoals we die kennen in New York, Londen en andere wereldsteden, krijgt ook in Nederland voet aan de grond. Vele mensen weten inmiddels de weg naar de cocktail(bar) te vinden! En dan hebben we het niet over de ‘sex on the beach’, maar cocktails zoals de Negroni, Martini of een John Collins. Mixology, de kunst van het maken van cocktails, wordt dan ook langzaam de nieuwe standaard. Het mixen van klassieke cocktails – en moderne twists hierop – is een vak apart. Het begint vaak met drie soorten gedistilleerd, allerhande bitters, siropen, shakers, stirrers en goed ijs. Weet je niet waar te beginnen? De innovators van het Amsterdamse jenevermerk Kever introduceren een range van vier ‘canned’ en dus direct drinkbare cocktails. Allemaal moderne twists op klassieke jenevercocktails in een duurzaam 500ml blik. Het enige dat je hoeft te doen, is het blik in de ijskast te zetten, te ‘shaken’, uit te schenken en te garneren. De Kever Cocktail Range is vanaf deze week te koop bij verschillende slijterijen, online en in de Amsterdamse horeca.

Uit één blik schenk je 5 ready-to-drink cocktails, de blikjes zijn makkelijk mee te nemen en de cocktails zijn vegan, glutenvrij en gemaakt van natuurlijke smaakmakers. Het blik is voor 90% recyclebaar. De Kever Canned Cocktails hebben daarnaast ook prachtige namen: Henkie Panky, John Lemon, Holy Negroni, en de Pinky Promise.

Leestijd: 2 minuten

Cocktailian History in blik | Kever Canned Cocktails

De introductie van de canned, ready-to-drink, cocktails is een logische stap voor het Amsterdamse jenevermerk Kever. “Enerzijds zien wij dat gemak een steeds belangrijkere rol inneemt voor consumenten en horecaondernemers wereldwijd. Men wil alleen geen concessies doen op smaak en kwaliteit. De ready-to-drink categorie groeit afgelopen jaren dan ook met dubbele cijfers”, aldus Ruben Wolvekamp. Het is voor Kever niet alleen het potentieel dat lonkt. “Deze introductie helpt ons ook in onze missie om het Nederlands erfgoed jenever een welverdiende plek te geven op iedere menukaart of in iedere thuisbar. De geschiedenis van jenever als cocktailingrediënt is een authentiek en goed verhaal. De export van jenever heeft een waanzinnig aandeel gehad in de wereldwijde cocktailcultuur”, aldus Sebastiaan Kolstee. Wist je bijvoorbeeld dat in de roaring twenties in de Verenigde Staten één op de drie cocktails gemaakt werd met jenever? De Kever John Lemon is dan ook geïnspireerd op een echte cocktailklassieker: de John Collins. De Kever Pinky Promise is een fruitige twist op de in New York bekende en veel gedronken Clover Club.

Kever | Disrupters in de drankenmarkt

Kever is opgezet door een stel vrienden met een voorliefde voor een goed glas jenever en een tomeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken. Hun jenever veranderde de perceptie van die drank in Nederland. Zij ontwikkelden – geheel in het kader van de mindful drinking movement –  zelfs een  op jenever geïnspireerde non- alcoholische spirit. Kever heeft een verfrissende blik op de drankenwereld en een neus voor innovaties. De introductie van de canned cocktail range is het merk op het lijf geschreven. Kever wordt onder de rook van Amsterdam gedestilleerd en geproduceerd.

De Kever Canned Cocktails zijn vanaf deze week verkrijgbaar via hun website, specialistische distributeurs zoals Barts Bottles en Dorstlust.

Website: Kever

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.