Hotelkamer lijstje | Mooie en bijzondere hotelkamers

6-4-2017

 • Bedroom VanGogh Hotel Riche Boxmeer
 • Dom Perignon Suite at the InterContinental Amstel Amsterdam
 • Rembrandt Suite, InterContinental Amstel hotel in Amsterdam
 • Master Suite 008 by Taylors Port at the Yeatman
 • Above and under water The Manta Resort in Tanzania
 • Unak Evleri, a five star cave hotel
 • Alibi hostel Leeuwarden
 • Pier suite
 • WeidumerHoutWeidumerHout
 • Bubbles bedroomBubbles bedroom

Ben jij nog bezig met het plannen van je vakantie en wil je wel eens op een bijzondere plek slapen? Dat kan, de afgelopen jaren zagen wij vele voorbeelden kamers met een bijzonder thema. Van een aantal mooie en bijzondere voorbeelden hebben we een lijst samengesteld. Zo kun je in Nederland slapen in een schilderij van Van Gogh, op de Scheveningse Pier, in een suite met blow ups van etsen van Rembrandt, in een scheepskraan of in een vliegtuig. In het buitenland kun je bijvoorbeeld ook slapen in port vat, in iglo’s of onder water. Heb je zelf in zo’n kamer geslapen of werk je in een hotel met een bijzondere kamer? Stuur ons een mail en wij voegen hem toe aan de lijst!

Slapen in een schilderij van Van Gogh

In Boxmeer bij hotel Riche kun je overnachten in het schilderij ‘De Slaapkamer’ van Vincent van Gogh. Eigenaar Sven Janssen heeft het beroemde schilderij met het gele eenpersoonsbed als voorbeeld genomen bij de inrichting van een hotelkamer.

Dom Perignon Suite en de Rembrandt Suite in het InterContinental Amstel Hotel

InterContinental Amstel Amsterdam heeft in samenwerking met Dom Pérignon de eerste ‘Champagne Suite by Dom Pérignon’ ontworpen. De luxe uitstraling en de kwaliteit van Dom Pérignon komen terug in het interieur van de suite. Bij ontvangst staat er uiteraard een koude fles voor je klaar! Vorig jaar is hier ook de Rembrandt Suite gelanceerd waar je kunt genieten van het Amsterdamse uitzicht en de blow ups van etsen van Rembrandt, zelfs in je badkamer!

Pantone Hotel, slapen in je favoriete kleur!

Heb jij een favoriete kleur? Dan kun je in Brussel daarin gaan slapen! Het design van het Pantone hotel is gebaseerd op de kleurtonen en kleurwaaiers van verffabrikant Pantone. Elke verdieping heeft een eigen kleur, welke is aangeduid met de Pantone kleurcode.

Crane Hotel Faralda, voor mensen zonder hoogtevrees

Het bijzondere Faralda NDSM Kraanhotel in Amsterdam maakt het mogelijk om een nacht door te brengen in één van de drie hotelsuites gelegen in een historische scheepskraan (bekend als Kraan 13). De kamers bevinden zich op 35 tot 50 meter hoogte in de scheepskraan en bieden een prachtig uitzicht over de stad en het IJ.

Master Suite 008 by Taylor’s Port, voor de echte Port liefhebber

Het Yeatman is een luxe hotel in het hartje van het wijnkelderdistrict van Porto met uitzicht op de stad en de Douro rivier. Het vijfsterrenhotel is gespecialiseerd in wijn en gastronomie en alle kamers hebben een Portugese ‘wijnpartner’ die een deel van de decoratie voor zijn rekening heeft genomen. Taylor’s Port sponsort één van de meest luxe suites, de Master Suite 008. Hier is het bed geplaatst in een gigantisch wijnvat met een capaciteit van 28.000 liter. Het vat is afkomstig uit Taylor’s wijnkelder en is meer dan 100 jaar oud.

Noorderlicht vanuit glazen iglo en slapen in het Ice hotel 365

Het noorderlicht is een van de meest mysterieuze natuurverschijnselen. Omdat het niet altijd een pretje is om dit te aanschouwen in het koude noorden, heeft Kakslauttanen glazen iglo’s die met gemak -30 graden Celsius aankunnen zonder te bevriezen. Slapen onder het noorderlicht, wie wil dat nou niet? En weet je dat je nu het hele jaar kunt slapen in het Zweedse Icehotel 365? Dit hotel bestaat sinds 1989 en wordt elk jaar opnieuw ingericht met ijssculpturen van de nabijgelegen rivier de Torne. Elke lente smelt het hotel waarbij het water terugstroomt naar de rivier. Vanaf 2017 niet meer. Dit jaar zal ‘s werelds eerste Icehotel 365 ook in de zomer open blijven. De energie hiervoor wordt verkregen via zonne-energie.

Slapen tussen de vissen, voor de duikers onder ons

Bij The Mata Resort kun je op een bijzondere manier overnachten. Het resort biedt een kamer aan die vier meter onder water ligt. De kamer ligt zo’n 250 meter van de kust van Pemba Island, één van de eilanden aan de kust van Tanzania. Er zijn wereldwijd wel meer van dit soort hotelkamers.

Yunak Evleri, 5 sterrenhotel in oude Turkse grotten

Yunak Evleri, een bijzonder vijfsterren hotel in Turkije is gebouwd in oude Turkse grotten. Het hotel heeft 30 kamers en beschikt over een spa en een groot binnenhof. Een te gekke bestemming, zeker voor avonturiers.

Slapen in een bubble in Frankrijk, voor de natuurliefhebber

In Bubble Hotel Attrap Rêves vlakbij Marseille in Frankrijk, kan je slapen onder de sterren en waan je je volledig in de natuur. De eco-vriendelijke ruimte is een vervanging voor kampeerders. De transparante bubbels, ontworpen door Pierre Stephane, zijn zeer comfortabel. Als je wat meer privacy wilt, kun je ook kiezen voor deels doorzichtige bubbels.

Slapen in een boomhut

Het kan op veel meer plekken op de wereld maar de boomhutten van ‘Chateaux Dans Les Arbres’ zijn  wel erg mooi op te zien! ‘Chateaux Dans les Arbres’ in de Dordogne, Frankrijk biedt boomhutten in de vorm van een kasteel, midden in het bos. De boomhutten zijn modern ingericht met houten meubilair en elementen en beschikken ieder over een eigen bubbelbad op het ‘balkon’.

Slapen in een gevangenis

Het kan op diverse niveaus, van zeer luxueus zoals Librije’s hotel in de oude vrouwengevangenis in Zwolle en het Arresthuis van Van der Valk in Roermond tot op het niveau van hostels. Begin 2017 schreven we over het Alibi hostel dat recent opende in voormalig gevangenis ‘De Blokhuispoort’ in Leeuwarden. Hoewel het oorspronkelijke interieur zoveel mogelijk in tact is gelaten waren er nog wel aanpassingen nodig om er een comfortabel en gezellig verblijf van te maken.

Slapen op de Pier van Scheveningen, genietend van het geluid van de zee

Vijf exclusieve Pier hotelsuites van ruim 30 m² met elk een eigen buitenruimte met panoramisch zicht op de Noordzee. Er zijn ook nog acht stijlvolle Cabins, deze bevinden zich op de buitenste ring van het Zuidereiland. Als je een weekendje in Den Haag bent, is dit natuurlijk een top locatie om te slapen.

Slapen in een museum, voor de liefhebber van moderne kunst

In de 21C Museum hotels draait het sinds 2006 om kunst en het genieten van kunst. Daarbij kun je in deze musea ook slapen en eten. Er zijn ondertussen zes locaties in Louisville, Cincinnati,  Bentonville, Durham, Lexington en Oklahoma City. We hebben wel vaker de combinatie van kunst, slapen en dineren gezien maar deze keten zet in hun architectuur en interieur de kunst voorop.

Street lofts, midden in Wenen

In Wenen heb je Urbanauts oftewel Street Lofts. Van vroegere winkelpanden maakten lokale architecten hotelkamers voor avonturiers. Slapen in een ruime en comfortabele Street Loft waar de geschiedenis van de voormalige winkel nog zichtbaar is. En vanuit deze lofts kun je Wenen gaan verkennen. Inchecken via key-safe en voor ontbijt, wellness of diner hebben ze afspraken gemaakt met de buren (dichtstbijzijnde ontbijt café etc.) Bedacht door een groep lokale architecten om een oplossing te bieden voor de winkelleegstand.

Slapen in vliegtuigen zonder te vliegen

Het kan zelfs in Nederland, onder andere in Teuge, maar toch gaan wij liever naar het Costa Verde hotel in Costa Rica! Het vliegtuig waar je in slaapt, lijkt uit de jungle te steken!

Voor de liefhebber van architectuur, het 7132 hotel in Zwitserland

Een hotel waarvan de kamers zijn ingericht en ontworpen door bekende architecten zoals Thom Mayne van Morphosis Architects, Peter Zumthor en Tadao Ando uit Osaka. Het kan bij het 7132 hotel.

Wakker worden tussen het gras met de natuur rondom

Toegestuurd gekregen via de mail, slapen in de natuur in Friesland. Het hotel is ondergebracht in een monumentale Friese boerderij uit 1867 met in het weiland tien bijzondere cubes met ramen van vloer tot plafond en een hemels kingsize bed. Wakker worden tussen het gras, met de natuur rondom. In elk jaargetijde een bijzondere ervaring en een bestemming om te onthouden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.