Alibi Hostel | Overnachten in de gevangenis

16-2-2017

Heb je ooit weleens een nachtje in de cel willen doorbrengen? In Leeuwarden kan het! Begin dit jaar is het Alibi hostel geopend in voormalig gevangenis ‘De Blokhuispoort’. Hoewel het oorspronkelijke interieur zoveel mogelijk aardig in tact is gelaten waren er nog wel aanpassingen nodig om een comfortabel en gezellig verblijf te maken.

Alibi Hostel cellen

Het Alibi Hostel heeft verschillende cellen omgebouwd tot slaapplek. Allereerst een grotere slaapzaal, deze biedt plaats aan 17 gasten. In deze zaal staan geen normale (stapel)bedden maar een constructie waarbij gasten slapen in op elkaar gestapelde ‘cabines’. Daarnaast zijn er 2- en 4-persoonscellen die zowel privé als gedeeld kunnen worden. Boek je één van deze cellen, dan heb je (net als in een echte gevangenis) geen toilet en douche tot je beschikking. Deze vindt je op de gang.

Wil je tijdens je verblijf iets meer luxe? Dat kan. In de luxe 2-persoons cellen slaap je op een boxspring en heb je de beschikking over een eigen badkamer, met douche, toilet en wastafel. Er kan ook overnacht worden in boomhut De Uil, hier overnacht je tussen de boomtoppen met uitzicht op de stad en de Blokhuispoort.

Op de foto’s is te zien dat het hostel zich in een oude gevangenis bevindt. Twee verdiepingen met aan beide kanten een rij met dikke stalen deuren die ervoor zorgen dat je niet gemakkelijk kan ontsnappen. Wil jij gezellig samen met je partner, vrienden of familieleden in de cel zitten zonder hiervoor een bank te hoeven beroven? Maak dan een boeking. Bekijk de fotoserie voor meer foto’s!

Bron: Misset horeca

Website: Alibi hostel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.