7132 Hotel | House of Architects in Zwitzerland

17-1-2017

 • The penthouse suite at the 7132 HotelThe penthouse suite at the 7132 Hotel
 • Room by Kengo Kuma at the 7132 HotelRoom by Kengo Kuma at the 7132 Hotel
 • Room by Thom Mayne at the 7132 Hotel WoodRoom by Thom Mayne at the 7132 Hotel Wood
 • Room by Thom Mayne at the 7132 HotelRoom by Thom Mayne at the 7132 Hotel in stone
 • Room by Tadao Ando at the 7132 HotelRoom by Tadao Ando at the 7132 Hotel
 • The thermal baths designed by Peter ZumthorThe thermal baths designed by Peter Zumthor
 • Relaxing room thermal baths designed by Peter SumthorRelaxing room thermal baths designed by Peter Sumthor
 • Chef Sven Wassmer at restaurant SilverChef Sven Wassmer at restaurant Silver
 • Bread at restaurant SilverBread at restaurant Silver
 • Grapefruit aged Negroni at the 7132 HotelGrapefruit aged Negroni at the 7132 Hotel

Het 7132 Hotel is een Zwitsers design hotel met bijzondere en verschillende design hotelkamers onder één dak. De laatste architect die kamers voor dit hotel heeft ontworpen geeft aan: “Als mens kunnen we dan wel een gemeenschappelijke achtergrond hebben maar eigenlijk zijn we allemaal verschillend. Moeten we dan wel genoeg nemen met stereotypen?”. Thom Mayne, de architect die onlangs 22 kamers ontwierp voor het hotel, vindt nadrukkelijk van niet. De eigenaar van het 7132 Hotel in Vals, Zwitserland is duidelijk ook deze mening toegedaan, de hotelkamers zijn ontworpen door diverse architecten die prijzen hebben gewonnen. Met als laatste de 22 hotelkamers die door de architect Thom Mayne zijn ontworpen. Het is dus echt een ‘house of architects’ waar de laatste 63 hotelkamers zijn ontworpen door diverse top architecten.  

House of Architects

Soms spot je een hotel waar je graag een keer naartoe wilt gaan, het 7132 Hotel is zo’n hotel. Het hotel is oorspronkelijk ontworpen door architect Peter Zumthor, winnaar van de Pritzker Prijs, in de jaren ’90 en is gebouwd rondom warmwater bronnen. Het hotel is een beschermd monument, heeft een witte buitenkant en een minimaal interieur, een modern architectonisch herkenningspunt in de Alpen. De laatste paar jaar zijn er 63 hotelkamers bijgekomen die allemaal zijn gemaakt door andere winnende ontwerpen.

Kamers

Thom Mayne van Morphosis Architects ontwierp 22 kamers met onder meer een standalone glazen douche in het slaapgedeelte van de kamer, waarvan de vloeren, het plafond en de muren zijn bedekt met inheems steen of hout. Naast deze kamers, kan er ook geslapen worden in de 23 lichtere kamers van Zwitsers eik van de Japanse designer Kengo Kuma. 18 andere kamers zijn ontworpen door Tadao Ando uit Osaka, ook ooit winnaar van de Pritzker Prijs. Hij creëerde kamers die je het gevoel geven dat je in een Japans theehuis bent, met houten wanden en ramen die van de vloer tot het plafond reiken. Alle kamers hebben toegang tot de thermale baden, waarvan de ruimten zijn ontworpen door de originele architect, Peter Zumthor.

Benieuwd naar de keuken? Bekijk dan de video van hun chef, Sven Wassmer, die onlangs zijn tweede Michelin ster kreeg.

Bron: The Robb Report

Website: 7132 Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.