‘English Sparkling’ | Wijn als inspiratiebron voor nieuwe kleur voor de kleurenwaaier van Pantone

27-3-2018

  • English Sparkling by PantoneEnglish Sparkling by Pantone
  • Wyfold Vineyard Brut inspiratiebron voor kleur English SparklingWyfold Vineyard Brut inspiratiebron voor kleur English Sparkling

Het kleureninstituut Pantone en Laithwaite’s Wine, de grootste online wijnhandelaar in het Verenigd Koninkrijk, hebben samen een ​​nieuwe Pantone-kleur ‘English Sparkling’ geïntroduceerd. De kleur English Sparkling, off-white crème, is gemaakt ter ere van de snelle opkomst van de Engelse mousserende kwaliteitswijnen in de afgelopen jaren. English Sparkling wordt niet langer beschouwd als een buitenstaander en heeft veel lof en bewondering gekregen uit alle hoeken van de wereld. De gloednieuwe Engelse Sparkling-tint, daagt ‘Champagne’ uit als een populaire kleurenterm binnen design- en interieurkringen. De slag om de bubbles gaat voor het eerst buiten de drankwereld.

‘English sparkling’ | Ontwikkelt door Pantone Color Institute in samenwerking met Laithwaite’s Wine

Pantone Color Institute beschrijft de nieuwe gebroken witte tint als een ‘subtiele en stijlvol elegante, romige tint die stilletjes een bruisend leven en goede smaak uitdrukt’. Het is geïnspireerd door Wyfold Vineyard Brut, een sprankelende witte wijn van Barbara Laithwaite. De kleur is nu wereldwijd beschikbaar voor digitaal gebruik, als textiel of kan als verf gekocht worden via Valspar in alle B&Q-winkels in Engeland. “Een kleur van zijn tijd, de smaakvol elegante Laithwaite’s Wine ‘English Sparkling’ erkent en symboliseert de groeiende bekendheid van de Engelse wijnindustrie,” zegt Laurie Pressman, Vice President van het Pantone Color Institute.

Inspiratiebronnen voor Pantone

In 2016 ontwikkelde Tealeaves en Pantone samen het concept #PalatteForYourPalate. Tien soorten thee cocktails in Pantone kleuren! En in 2015 hebben we het Pantone Café gespot waar kleur op het menu stond. De buitenkant, het interieur, de dienbladen, de stoelen, de servetten, de tafels en het eten; alles heeft hier een kleur + code van de Pantone kleuren. In 2010 hebben ze zelfs een Pantone hotel geopend in Brussel. Nu is wijn de inspiratiebron, wij zijn benieuwd wat volgt!

English Sparkling Wine

De verkoop van Engelse mousserende kwaliteitswijnen is bij Laithwaite in 2017 opnieuw met 36% gestegen, en tegelijkertijd laat de sector als geheel een groei in volume zien van 89% in de afgelopen vijf jaar. De mousserende wijn wordt op steeds meer events in Engeland geschonken waaronder op  koninklijke bruiloften, hetgeen de populariteit binnen Engeland maar ook als export product aantoont.

David Thatcher, CEO van Laithwaite’s Wine, zei: “Net zoals Bourgondië en Champagne zeer bekende termen voor kleuren zijn, is het nu tijd voor ‘English Sparkling’ wijnen om centraal te staan. Het creëren van een officiële kleur is een geweldige manier om de steeds groeiende populariteit van de Engelse wijnindustrie over de hele wereld te erkennen. Barbara Laithwaite’s Wyfold Vineyard Brut is al lang een koploper in deze categorie, wat het de perfecte bubbel maakte om ter inspiratie te dienen voor de definitieve kleur.”

Website: Pantone & Laithwaite's Wine

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.