Cotton candy baked Alaska | Served at Philippe Chow

12-6-2017

Bij het Chinese restaurant Philippe Chow in New York kunnen gasten een spectaculair dessert bestellen. Het dessert genaamd ‘Cotton Candy Baked Alaska’ is een klassiek dessert gemaakt van cake, ijs en geslagen eiwit. Baked Alaska wordt ook wel ‘omelet Sibérienne’ of ‘omelette Norvégienne’ genoemd.

Cotton candy baked Alaska

Normaal gesproken zijn het de eiwitten die gebrand worden maar Philippe Chow bedacht er nog een wolk van suikerspin omheen die wordt gebrand met rum. Een dessert voor de echte zoetekauw en een mooi voorbeeld van een dessert dat gemaakt kan worden aan tafel.

Andere suikerspin gerechtjes en bereidingen die we eerder tegenkwamen: ijs op een wolk van suikerspin bij het Milk Train Café in London; cocktails of champagne gemaakt met suikerspin; en bij restaurant FG in Rotterdam serveerden ze de lekkernijen bij de koffie en thee op een wolk van suikerspin. De eerste keer dat wij een kleine suikerspin op stokje kregen bij onze koffie was bij restaurant ‘De Leuf’ in Ubachsberg. Heel simpel maar een leuke verrassing voor de kinderen aan tafel.

Over Philippe Chow

Bij Philippe Chow in New York geniet je van gerechten uit de Peking Keuken. Het eten wordt er volgens familierecept geserveerd en de signature gerechten zijn onder andere uit zout & peper kreeft, kip saté, spareribs, Filet Mignon met oyster saus en de legendarische Peking eend. Deze wordt aan tafel gesneden en geserveerd met huisgemaakte pannenkoeken. Naast het suikerspin Alaska dessert wordt er ook een mooie ‘fortune cookie red velvet cake’ geserveerd. Bekijk ook hun Instagram account voor een lekker voorgerecht: een tartaar van Tonijn. Sinds de opening van het restaurant kreeg het al verschillende onderscheidingen waaronder ‘Beste Pekingeend’ van de New York van The Observer en ‘Beste Chinees restaurant’ van Zagat.

Website: Philippe Chow 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.