De populariteit van de suikerspin

19-1-2015

  • Suikerspin a la Ivy - FG Restaurant

Bon Puf is een nieuwe culinaire suikerspin company in Los Angeles. Het bedrijf van Cloë Lane geeft een moderne twist aan de klassieke suikerspin. Dit geeft maar weer de populariteit van suikerspinnen weer.

Natuurlijke suikerspin

De moderne suikerspin karren van Bon Puf zijn te huur voor feesten of evenement in heel Californië. Cloë maakt haar suikerspinnen van biologische rietsuiker in alleen natuurlijke smaken en kleuren. Met smaken zoals Mango Chilli, Strawberry Lemonade, Salted Caramel en Honey Rose.

We hebben een heleboel suikerspin creaties in de loop van de tijd gezien. De eerste keer dat ik een – zeer petite – suikerspin kreeg bij mijn espresso was bij restaurant ‘De Leuf in Ubachsberg (1 Michelin ster). Een oranje versie met sinaasappelsmaak op Koninginnedag, mijn kinderen vonden het geweldig en het kind in mij ook! Een jaar later zagen we een kleine roze suikerspin als promotie voor een homobar. Op internet vind je ook ‘glow in the dark’ suikerspinnetjes op ‘glow in the dark’ stokjes. In 2012 kregen we een aparte suikerspin bij Restaurant FG (voorheen Ivy), François Geurts creëerde een wolk van suikerspin met daarop zijn koekjes en snoepjes.

Net zoals popcorn een ‘ouderwetse’ traktatie die regelmatig creatief wordt aangepast aan deze tijd. ^Marjolein
Kijk op de website van Bon Puf  voor de moderne suikerspincreaties.

Bron: Fine Dining Lovers

Website: Bon Puf

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.