Canadese Poutine | Bij Tante Nel tijdens de tweede ‘Speakfrietje’

20-9-2017

Op vrijdag 29 september introduceert haute friture snackbar Tante Nel als eerste snackbar van Nederland échte Canadese Poutine op het menu. Tijdens de tweede editie van de populaire borrel ‘SpeakFrietje zal het van origine Canadese gerecht gepresenteerd worden. We hebben er in Toronto wel eens naar staan kijken maar het deed ons teveel denken aan onze kapsalon! We hebben hem zelfs niet opgenomen in ons ‘Patatje met’ lijstje. Maar dat is vast niet de originele Poutine geweest met echte kaaswrongel zoals Tante Nel gaat serveren!

Canadese Poutine

De eigenaar van Tante Nel, Kevin de Roos is overtuigd dat de friet bedekt met verse échte kaas en huisgemaakte ‘gravy’ een doorslaand succes zal worden: “Je ziet tegenwoordig veel snackbars die zeggen dat ze Poutine aanbieden, maar dat is altijd met nepkazen. Wij hebben daar zelf ook een tijd mee gerommeld. Na een lange zoektocht heb ik in Booij Kaasmakers een fantastische lokale kaasboer gevonden die ons echte ‘kaaswrongel’ gaat leveren. Kaaswrongel wordt normaal niet verkocht en is dan ook normaal niet te verkrijgen, dus dit is vrij uniek!”

Ook Marijke Booij van Booij Kaasmakers kijkt uit naar de nieuwbakken samenwerking. Ze vertelt: “Ik had al een paar keer van een goed Canadees vriendinnetje de vraag gekregen of we niet iets met Poutine konden doen. In Canada is het namelijk echt een delicatesse! Het is natuurlijk wel van groot belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Daarom vinden wij het zo leuk  dat Kevin ons heeft benaderd. Sommige zaken rommelen aan met cheddar voor de Poutine, hij gaat echt voor kwaliteit”.

Website: TanteNel Rotterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.