Een frietje met…..

16-2-2016

 • Friet met kaviaar van Tante Nel
 • Friet met kaviaar van Tante Nel
 • Thrill Grill's friet. Credits: HOTSPOTHUNTER.COM
 • Frietje Nutella van Piet Friet
 • Frietje Nutella van Piet Friet

Eén van de unieke eigenschappen aan friet is dat ze oneindig te combineren zijn met verschillende producten. Een frietje met kaviaar, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise, chocolade, Nutella en met stoofgerechten. Natuurlijk kennen we al een flink aantal combinaties die voor buitenlanders onbegrijpelijk zijn zoals ons patatje speciaal en patat met pindasaus. Naar aanleiding van een artikel in het AD over Tante Nel, de haute friture zaak van Nederland, stelden wij een lijstje op met unieke en bizarre friet combinaties. ^Bram Kosterink

Een frietje met……

 1. De puntzak friet met, jawel u leest het goed, kaviaar. De verse friet bij Tante Nel wordt geserveerd met een gefrituurd eitje en circa 50 gram Tzar-kaviaar. De hele combinatie is te bestellen voor € 20,= en is voldoende voor circa 2 personen.
 2. Bij het volgende frietje blijven we bij friet en ei maar nu zonder kaviaar: de Chips Mayai. Deze fastfood snack is afkomstig uit Tanzania en bestaat uit vers gefrituurde friet welke vervolgens wordt gebakken als een omelet.
 3. Thrill Grill’s menukaart bevat een klassiek Frans frietje. Friet geserveerd met vers geraspte Parmezaanse kaas en truffelolie. Ook goed te combineren met verse truffel, lijkt mij!
 4. Geen mayonaise, ketchup of curry bij de frieten maar een chocolade dipsaus?! De Japanse fastfoodketen Lotteria serveerde in de maanden januari en februari 2014 hun frieten met een Lotte Ghana chocolade dip, onder de naam ‘Dipping Fries’. Het zoute van de frieten en het zoete van de chocolade zorgt (volgens Lotteria) voor een bijzondere combinatie. Wij hebben het ook geprobeerd maar vonden het niet echt lekker.
 5. Zondag 14 februari op Valentijnsdag werd een Nederlandse variant gelanceerd door Piet Friet in Roermond. Het frietje Nutella is er in een smaaktest van Piet Friet bijzonder goed vanaf gekomen. Degene die mazzel hadden konden op 14 februari, het frietje Nutella gratis proberen bij Piet Friet.
 6. Bram Ladage is 11 februari begonnen met de nieuwe internationale formule, Bram’s Gourmet Frites. Hij combineert ambachtelijke frieten met stoofgerechten. Eén van de nieuwe maaltijden is de vegetarische truffle mushroom. Friet met champignons, truffel en een gebakken ei.
 7. Patatje Pizza, een afgeleide van de kapsalon. Kapsalon is friet overgoten met kebab/shoarma, sla, knoflook en kaas. Patatje Pizza is friet met salami & peperoni, geraspte mozzarella en een pot Pizza Quick (een soort pasta saus).
 8. Cafetaria ’t Huus 2.0 serveert al bijna een jaar een ‘Patatje 2.0‘, Friet met softijs in plaats van mayonaise.

Heeft u een aparte frietje gezien of serveert u ze zelf? We horen het graag en vullen onze lijst graag aan! Info kunt u sturen naar tip@spronsen.com.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.