Beleven wij in Nederland ook een ‘alcohol revival’ tijdens deze coronacrisis?

21-4-2020

  • Disaronno FizzDisaronno Fizz
  • Ginnegapper - limited edition Gin infused Belgian Blond by the ScheldebrouwerijGinnegapper - limited edition Gin infused Belgian Blond by the Scheldebrouwerij
  • Hennessy at home, cocktailboxHennessy at home, cocktailbox

Recent kwam ik een artikeltje op de Amerikaanse website +Wonderman Thompson waarin duidelijk werd aangegeven dat de verkoopcijfers van alcohol sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn toegenomen in New York. De online retail is ontzettend populair en geven percentages aan van +28% wijnverkoop, +26% alcoholische dranken en +14% bieromzet in vergelijking met 2019. Bedrijven zoals Vivino geven in het artikel zelfs een omzetgroei van 300% aan. Een echte ‘alcohol revival’ dus in New York. Maar wat gebeurd er in Nederland? In mijn vriendenkring drinken we wel eens een wijntje tijdens video calling maar ik heb ook vriendinnen die deze periode gebruiken om af te vallen. Cijfers zijn er nog niet echt, alhoewel NU recent wel publiceerde dat drankwinkels hun omzet zien stijgen. Dit komt natuurlijk ook door het deels weggevallen alcoholgebruik op de terrassen en in de horeca.

Zorg dus als horecaondernemer dat je hier weer een stukje van mee kunt pakken. Wat dat betreft vindt ik het initiatief van de cocktail bar Flying Dutchman top, zij zijn cocktails gaan bezorgen in Amsterdam! Net zoals het samenwerken van de Kaasbar Amsterdam en ‘Gebrouwen door Vrouwen’, mooie voorbeelden van op een andere manier je (potentiele) gasten proberen te bereiken. Wij schrijven graag over dit soort inspiratie voor horecaondernemers. Natuurlijk krijgen wij ook regelmaat persberichten over alcoholproducenten die gaan thuisbezorgen,  makkelijke recepten voor cocktails met een merk en zelfs over nieuwe biertjes die op de markt komen. Laat het ons weten als je een bijzonder product gaat laten bezorgen, zeker ook als het alcoholvrij is! En laten we hopen dat de ‘alcohol revival’ hier niet verder gaat dan het compenseren van het gemiste drankje in de horeca. Lees verder voor wat voorbeelden. ^Maureen Wakelkamp

Hennessy lanceert limited edition ‘hennessy at home’ cocktailbox die bij je thuis bezorgd wordt

Je eigen cocktail maken met de limited edition ‘Hennessy at home’ cocktailbox. De box bestaat uit 70 cl Hennessy, vier Fever-Tree Ginger Ale flesjes, twee originele Hennessy cocktailglazen en het recept voor de Hennessy ginger ale cocktail. Je kunt dus vanuit je luie stoel de box online bestellen waarna het thuis wordt bezorgd: #HennessyatHome. De Hennessy at Home cocktailbox is online te bestellen via Sterk.Amsterdam en Drankenboutique.nl.

Disaronno Fizz: de lekkerste brunch cocktail om thuis te maken!

Disaronno Day op 19 april ging ook gewoon door maar dan met een recept voor een zelfgemaakte Disaronne Fizz, heerlijk bij een brunch! Het is een alcoholarm drankje met een uitgesproken karakter. De originele smaak en het onmiskenbare aroma van Disaronno word hierin gecombineerd met kolzuurhoudende soda en citroensap voor een verfrissende, dorstlessende cocktail. Het recept staat in de link in de titel en bekijk de video hieronder hoe je het maakt. (lees daaronder ook over een limited edition Gin infused Belgian Blond (Ginnegapper).

De Ginnegapper | Scheldebrouwerij komt uit met een limited edition Gin infused Belgian Blond

Voor de zesde Special brachten de Scheldebrouwers twee ketels bijeen voor een unieke bierbeleving. Hun stokende vrienden van CATZ Distillers zijn de scheppers van een heerlijke dry gin vol karakter en kruidigheid met een hoofdrol voor de citrusvrucht bergamot. Speciaal voor dit huwelijk brouwde Scheldebrouwerij een rond, vol en prikkelend Belgisch Blond met een bite en voldoende ruimte voor harmonie. Een borrelbier bij uitstek. De Ginnegapper (8.7%) is dan ook een uitgebalanceerde win-gin kruisbestuiving geworden tussen een zelfverzekerd bier en een scherpzinnige gin. Een samensmelting van kruidigheid, gepaste hoppigheid en onbescheiden volmondigheid!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.