Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie 27 maart

27-3-2020

Ons perspectief op de wereld is de afgelopen week compleet veranderd. Een paradigma wissel van jewelste! Op dit moment is het belangrijk om constant al het nieuws rondom het Coronavirus te controleren, er is veel fake en beangstigend nieuws dat verspreid wordt via de sociale media. Op een website in de Verenigde Staten kwamen we bijvoorbeeld een vraag tegen of voedsel wel of niet een bron van het virus zou kunnen zijn. Gelukkig gaven ze ook het officiële antwoord van de CDC (Centers of Disease Control and Protection), maar geloof alsjeblieft geen vreemde adviezen!

We hebben echter ook veel positieve inspiratie gezien. Dus, we willen je wat kleine positieve gebaren en inspiratie laten zien tijdens deze angstige tijden..
Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends

Met vandaag onder andere links naar artikeltjes over KHN die de boekingsplatforms oproept om solidair te zijn met hotels en de #samenlunchchallenge van TIPPR. In Amerika hebben we Foldit gespot, een online puzzelplatform dat games gebruikt om wetenschappers te helpen bij het vinden van een medicijn tegen het Covid-19 virus.

We zien veel initiatieven van samenwerken zoals een slager, bakker, groenteboer en drogisterij gevestigd op dezelfde straat die boodschappen voor ouderen verzamelen en gelijktijdig bezorgen. Zo ook in Arnhem waar #SUPPORTYOURLOCALS tijdens de coronacrisis is gelanceerd. Een platform voor culinair ondernemers en hun lokale initiatieven in Arnhem.

Ook zien we veel positieve initiatieven van ondernemers om contact te houden met hun gasten. Zoals de restaurants van JRE, zij delen recept video’s via hun sociale media kanalen met hashtag #JREwhatsinthefridge. Bij ons in Nederland startte Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang (2 Michelinsterren) met het maken van ‘dagelijks simpel koken’ video’s. We kwamen ook een buitenlandse chef tegen die in een Instagram story liet optekenen: “Na twee dagen in quarantaine en het bekijken van veel kookvideo’s, begrijp ik waarom zo velen van jullie naar restaurants komen” ?

In België opent de Compass Group België een centrale noodkeuken voor de zorgsector en in Frankrijk helpt de Accor Group de overheid met het aanbieden van hotelkamers voor o.a. daklozen.

‘Geld maakt niet gelukkig’, is een beladen gezegde in deze voor veel mensen onzekere tijden. Maar je kunt er wel veel mee kopen, zo kun je een ‘Covid-19 themed exclusive package’ boeken bij ‘Le Bijou Hotels & Resorts’ in Zwitserland.

Als je in Amsterdam woont kun je nu ook je cocktail van ‘Flying Dutchmen Cocktails’ laten thuisbezorgen. En als je je kinderen thuis bezig moet houden, probeer dan de ‘toiletpapier cake’ challenge. In Amerika is deze cake challenge al populair aan het worden.


Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Samen lunchen challenge

#SAMENLUNCHCHALLENGE: “Trakteer thuiswerkers op een horeca lunch, ondersteun jouw team, jezelf en de horecamarkt”. Een initiatief van TIPPR, een app die exclusief beschikbaar is voor horeca professionals die graag op de hoogte blijven van nieuwigheden op de markt en trends. Een speciaal ontwikkeld algoritme zorgt ervoor dat je alleen te zien krijgt wat je wilt.
Hoe werkt het: je registreert je via www.samenlunchchallenge.nl, bestelt voor jouw team, collega’s of vrienden een lunch bij de horeca, plaats de actie op Facebook, Instagram of LinkedIn (tag je team en @TIPPR.NL), tag 3 medewerkers bij bedrijven en daag hun uit dit ook te doen en gebruik #SAMENLUNCHCHALLENGE om de horeca te steunen.

KHN roept boekingsplatforms op solidair te zijn met hotels

De coronacrisis raakt de Nederlandse horecabranche keihard. Duizenden bedrijven en tienduizenden werknemers worden bedreigd in hun voortbestaan. Hotels in heel Nederland proberen met man en macht hun contracten na te komen zodat er geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen. Hoteliers komen echter in problemen door de strenge voorwaarden waar boekingsplatforms, zoals Expedia en Booking.com, de hotels aan houden. In het geval van annuleringen eisen platformen bijvoorbeeld binnen vijf dagen geld terug, waardoor hoteliers in betaalproblemen komen. Daarnaast is er voor hoteliers geen goede mogelijkheid om de gast een aanbieding te doen voor het verplaatsen van de boeking. Terwijl gasten hier vaak wel om vragen. Daarom roept KHN boekingsplatforms op solidair te zijn met hun hotelpartners en ze tegemoet te komen in deze moeilijke tijd.

‘Support Your Locals’ tijdens de coronacrisis: platform voor culinair ondernemers en hun lokale initiatieven in Arnhem

Ondernemer en culinair consultant Kyonne Leyser is een noodplatform gestart om lokale ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis: #SUPPORTYOURLOCALS Arnhem. Hiermee wil ze culinair ondernemers in Arnhem een podium bieden voor hun initiatieven − van tegoedbon tot speciale bezorgservice en andere ludieke acties.

Cocktails thuisbezorgd!

Als je in Amsterdam woont en graag cocktails drinkt, heb je mazzel! Je kunt de lékkerste cocktails van Nederland bij jou op de bank laten bezorgen. Gemaakt met kwaliteitsingrediënten door de prijswinnende bartenders van Flying Dutchmen Cocktails.

Compass Group België opent centrale noodkeuken voor zorgsector

Topcateraar Gourmet Invent, dochter van food servicesbedrijf Compass Group België, vormt haar centrale keuken in het Gentse ICC om tot een noodkeuken voor de zorgsector. Tot 1.000 maaltijden per dag, dat is de initiële productiecapaciteit van de nieuwe noodkeuken van Compass Group België in Gent. Een noodzaak, zeker nu de vraag vanuit de sector exponentieel stijgt.

Online puzzel platform helpt wetenschappers met crowdsourcing voor een behandeling tegen Corona

Foldit is een online puzzel platform dat gamen gebruikt om wetenschappers te helpen bij de ontwikkelingen van nieuwe medicijnen. Het is opgericht door de University of Washington’s Center for Games Science. Foldit is gericht op iedere doelgroep, of ze nu wel of geen wetenschappelijke achtergrond hebben. Spelers downloaden het spel, registreren zich met een gebruikersnaam en kunnen zo mee werken aan het helpen maken van nieuwe medicijnen tegen het virus. Lees het artikel op de website van Springwise!

Bekijk het idee achter het gamen in deze video! Op de website van Foldit zullen ze up to date videos plaatsen, dus doe mee als je graag online games speelt!

COVID-19 | Mobilisatie van Accor Group

De CEDA telefoon helpdesk – Coronavirus Emergency Desk Accor – is opgezet om de behoeften te centraliseren en accommodatieoplossingen te bieden in heel Frankrijk in samenwerking met de hoteleigenaren van de Accor Group en de relevante autoriteiten. Als resultaat kunnen verzoeken per direct per mail worden gestuurd aan ceda@accor.com. Dit platform zorgt ervoor dat er snel gereageerd kan worden op de behoeften en noodgevallen.

Tot nu toe bieden meer dan 40 hotels (Hotel F1, Ibis Budget, Ibis, Ibis Styles, Mercure en Novotel) een totale capaciteit van 1.000 tot 2.000 bedden om daklozen op te vangen in het hele land. Accor blijft samenwerken met de overheid en Samu Social (noodgevallen service voor daklozen) om aanvullende behoeften te blijven identificeren en zo effectief mogelijk te reageren op verzoeken in het hele land.

#JREwhatsinthefridge en andere initiatieven om in contact te blijven met je gasten

JRE Chefs dagen elkaar uit om vanuit huis te koken en hoe je gezonde en lekkere maaltijden kunt bereiden, met spullen die in je koelkast te vinden zijn. Volg #JREwhatsinthefridge op social media om de video’s van alle chefs te vinden!

We spotten een hoop chefs die in contact blijven met hun gasten door het bereiden van gerechten op video en het te delen op hun social media kanalen. Een mooi voorbeeld is van chef Edwin Vinke van restaurant ‘De Kromme Watergang’ met twee Michelinsterren. Hij begon met ‘Dagelijks simpel koken met Edwin Vinke’, in deze video maakt hij scharrelkip met appelmoes en toast met gerookte forel.

Exclusief Covid-19 arrangement bij Le Bijou Hotels & Resorts met Covid-19 virus test

Le Bijou Hotels & Resorts in Bazel, Bern, Genève, Luzerne, Zug en Zürich bieden een exclusief COVID-19 arrangement aan, bestemd voor rijke gasten die graag in stijl in quarantaine verblijven. In het arrangement een luxueus verblijf, maaltijden die worden bezorgt, medicinale services en een virus test! Meer hierover op de website van Luxury Launches.

Gewoon leuk | Toilet papier taarten zijn nu een ding

In Amerika gespot ‘toiletpapier taarten’ in verschillende supermarkten en bakkerijen. Deze taarten zijn o.a. gespot bij Albertson’s locaties in Zuid California en bij ShopRite Supermarket in New Jersey. Bakkerijen beginnen ook in te spelen op deze trend, op plekken zoals B.Candy in Corona Del Mar, Californië. Zij maken mini toiletpapier taartjes. Two Fat Cookies in Delray Beach, Florida, serveren toiletpapier cupcakes. Misschien een nieuwe challenge; toiletpapier taarten thuis maken! Bekijk de foto’s op Foodbeast.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.