Zoku Kopenhagen geopend

26-5-2021

  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen - credits Ewout Huibers
  • Zoku Copenhagen the entrance - credits Ewout Huibers

Zoku Copenhagen heeft de deuren geopend, het is het tweede hotel na Amsterdam en ook hieraan heeft multidisciplinaire ontwerpstudio concrete meegewerkt. Het workmeetsplay concept richt zich op de wereldse nomade. Zoku is een homeoffice-hybride, ook geschikt voor langdurig verblijf, met de faciliteiten van een hotel en de sociale buzz van een gezellige buurt. Een ontspannen plek om te wonen, werken en socializen met gelijkgestemden terwijl je de stad leert kennen.

Zoku Amsterdam opende zijn deuren in 2016 en het was één van de eerste workmeetsplay hotelconcepten die we zagen. Vorige week kwamen we een interessant artikel over de toekomst van de technologie in de hospitality-wereld tegen met voorbeelden zoals de meer appartement-proptech-startups Mint House, Kasa Living en WhyHotel. Het deed ons denken aan Zoku Amsterdam, een compacter concept, met nu dus een tweede hotel in Kopenhagen. Daarnaast is Zoku Wenen bijna klaar en Zoku Parijs in aanbouw.

‘Act local’ | Zoku Copenhagen

Of je nu met de fiets de stad verkend als een typische inwoner van Kopenhagen, of als je via een korte metrorit vanaf de luchthaven aankomt, Zoku Kopenhagen is duidelijk herkenbaar aan zijn iconische Scandinavische rode kleur. Het hybride gebouw is ontworpen door het Deense architectenbureau Arkitema en is gelegen aan de Amagerfælledvej 108 in de wijk Amager. Bovenop het uit rode bakstenen gebouwde hotel ontwierpen multidisciplinair ontwerpstudio concrete en architectenbureau Arkitema op de bovenste verdieping een los paviljoen voor de openbare (sociale) ruimtes.

workmeetsplay hotel concept

Gasten worden ontvangen in een kas met veel daglicht en vol groen, wat het gevoel van een stadsoase creëert. De kas leidt gasten naar de bar en ‘woon’-kamers waar een Zoku-sidekick hen verwelkomt en uitleg geeft over hun tijdelijke huis; de volledige Zoku-ervaring!

“Terwijl bedrijven over de hele wereld proberen erachter te komen hoe de terugkeer naar kantoor eruit zal gaan zien, ontwikkelde Zoku het concept om het voor werknemers gemakkelijker te maken om samen te komen in één omgeving. Nu kunnen hun gasten en lokale bewoners onder hetzelfde dak werken en leven. Tegelijkertijd speelt Zoku in op de trend van ‘overal, over de hele wereld kunnen werken’. “We willen internationaal groeien, helpen bij het creëren van de steden van morgen en de wereld vooruit helpen door gebouwen voor gemengd gebruik te ontwerpen en te exploiteren. Hierop hebben we ons sinds de lancering van het Zoku concept gefocust en de recente pandemie bevestigde de noodzaak voor dit soort concepten”, aldus Marc Jongerius, medeoprichter en algemeen directeur van Zoku.

Wat kun je verwachten in een Zoku loft?

Een loft bij Zoku is veel meer dan alleen een hotelkamer, het is eerder een ruim micro-appartement. Hier identificeerden, ontwierp en positioneerde Zoku en concrete alle functies en behoeften van een reiziger op een intelligente manier, waardoor een interieurmodule werd gecreëerd die het gevoel van ruimte en functionaliteit versterkt. Naast de twee standaard Zoku-lofts, een brede en een diepe versie, heeft Concrete drie nieuwe loft-types speciaal voor Kopenhagen ontwikkeld. Zoku Copenhagen heeft 160 kamers.

OVER ZOKU

Zoku is opgericht door Hans Meyer en Marc Jongerius. Ze gaven concrete de opdracht om te helpen bij het ontwikkelen en ontwerpen van een nieuw type hotel, het faciliteren van de ‘Work from Anywhere-beweging’ en gericht op wereldwijde nomaden, de nieuwe generatie creatieve zakenreizigers die werk en ontspanning graag combineren in één leefomgeving.

Zoku Amsterdam bleek een groot succes en concrete werkt samen met Zoku om nieuwe locaties te ontwikkelen waar global nomads langer kunnen blijven, langer kunnen werken, langer kunnen leven en langer kunnen spelen.

Website: Zoku concrete

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.