Zoku Amsterdam eindelijk open

3-6-2016

Zoku Amsterdam is officieel open. Het ‘work-meet-play’ concept is te vinden in de Weesperstraat Amsterdam, klaar om het bedrijfsleven te ontvangen. Een nieuwe categorie in de hotel industrie: een kruising tussen een thuis en een kantoor, ook geschikt voor langer verblijf, met de services van een hotel en de gezelligheid van een bruisende buurt.

Zoku Amsterdam

Het was even wachten tot het hotel dan eindelijk officieel open ging, maar het is nu dan echt zo ver. Vorig jaar schreven we er al over, Zoku moet een einde maken aan de traditionele hotelkamer. Het is een hotelkamer, kantoor en woonruimte in één. Hiermee komen de oprichters tegemoet aan de wensen van de Global Nomads, voor wie internationaal werken een essentieel deel van hun leven is. De Zoku Loft moet hen een efficiënte werkruimte op inspirerende plekken bieden die daarnaast een comfortabel en gezellig gevoel van thuis geeft.

Zoku is gericht op Global Nomads

Zoku betekent in het Japans ‘familie’ of wel ‘clan’. Het is een plek om te wonen, werken en slapen voor de Global Nomads die over de hele wereld willen werken en veel reizen. Met de service van een hotel en de dynamiek van een gezellige buurt. Zoku is ontworpen in samenwerking met design- en architectuurbureau Concrete uit Amsterdam.

Media en awards

Ondanks dat het even geduurd heeft, kon Zoku in de voorbije maanden al rekenen op veel aandacht van nationale- en internationale media. Onder meer CNN, The Daily Mail en The Telegraph schreven artikelen over het hotel. Daarnaast won Zoku een Serviced Apartment Award en een Radical Innovation Award. Niet gek voor een hotel die nog geopend moest worden.

Waar ligt Zoku

Zoku is gevestigd in hart van Amsterdam, in het oostelijk deel van de grachtengordel. Via één van de beste toegangswegen in Amsterdam, de Weesperstraat, is het gebouw makkelijk bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer.

Website: Zoku Amsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.