Trends in het kort | Week 20

21-5-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Bagels & Beans die bagelbazen zoeken en info hierover geven in een webinar op 3 juni. En verder werken partijen in Mexico samen met de tequila-industrie om de sector te verduurzamen.

Om voedselverspilling tegen te gaan lanceert IKEA een gratis kookboek in de VS en koffie tech startup Bellwether Coffee gaat Colombiaanse boeren tot wel 20% meer betalen door een innovatieve tool te introduceren die fluctueert met de prijs van koffie.

Asda supermarkt in de VK lanceert naar cocktails smakende spirits waarmee je thuis makkelijk cocktails maakt, we zien steeds vaker van dit soort producten op de Engelstalige markt komen. Daarnaast een artikel over de toekomst van de gastvrijheidstechnologie met vele interessante inzichten.

Nu de pubs in Engeland al weer ruim een maand geopend zijn kunnen de brouwers de vraag naar bier niet aan, en hier in Nederland wordt in 2022 Viaplay gelanceerd, zij hebben dan de exclusieve rechten op de Formule 1 en Bundesliga uitzendingen.

Voor degene die geïnteresseerd zijn in de technologische ontwikkelingen onder ons, Google heeft afgelopen week hun Project Starline gelanceerd. een nog realistischere manier van videochatten! In Londen opent dit jaar een heuse Chocolate Factory, met een kathedraal van snoep. En in dit artikel een link naar de wachtlijst!

In Amerika brengt Sutter Home Family Vineyards wijnen met fruitsmaken (o.a. perzik en ananas) op markt! Zouden Nederlandse jongeren dit ook graag drinken? Voor de bierliefhebbers is er nu een stofzuiger en bierkoeler in één, de Brewmboni van Molson Canadian. Perfect voor tijdens een wedstrijd.

Voor als je je drankje of snack meer rooksmaak wilt geven, is er nu op Kickstarter een interessant project waar je je eten of drinken makkelijk mee kunt roken. En voor als je opzoek bent naar een makkelijk kopje koffie; ze zijn nu ook te koop in de vorm van zakjes! Net zo makkelijk als een kopje thee zetten.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bagels & Beans franchise webinar

Bagels & Beans zoekt nieuwe bagelbazen. Na een succesvol webinar eind april, organiseert Bagels & Beans een extra webinar op 3 juni aanstaande. Om precies 20.01 uur vertellen Lizan van der Pol en Cathy Kroone over het positieve toekomstbeeld in een gratis webinar voor potentiële franchiseondernemers. Nu de terrassen weer open zijn, en de gezelligheid weer begint, ziet de daghorecaformule weer ruimte voor verdere groei. Onderwerpen als het vinden van een geschikte locatie, de financiële administratie tot en met het leidinggeven aan je medewerkers, komen uitgebreid aan bod. Natuurlijk krijgen alle deelnemers de gelegenheid om tijdens het webinar vragen te stellen.

Mexico en tequila-industrie zetten in op verduurzaming sector

De Consejo Regulador del Tequila (CRT) – de organisatie die Mexicaanse tequilaproducenten vertegenwoordigt – en de Cámara Nacional de la Industria Tequilera (CNIT) lanceren met de regering van de Mexciaanse staat Jalisco en het ministerie van Milieu en Territoriale Ontwikkeling (Semadet) een nieuw keurmerk voor tequila: de Agave Responsible Environmental Certification (ARA). Die heeft tot doel een protocol in te voeren voor de traceerbaarheid van tequila met als uitgangspunt ontbossing tegen te gaan, het effect van de aanleg van agave plantages te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze ontwikkeling sluit aan bij de 2030-agenda van de Verenigde Naties en de verbintenis van de Europese Unie om duurzame ontwikkeling in alle lidstaten te bevorderen, door de verwezenlijking van Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De ARA-certificering van tequila draagt bij aan het tegengaan van woestijnvorming, landdegradatie en verlies van biodiversiteit.

IKEA’s ScrapsBook | Gratis kookboek in de VS om voedselverspilling tegen te gaan

50 slimme recepten, gecreëerd in samenwerking met koks uit heel Noord-Amerika en tips om verschillende verspilling tegen te gaan. IKEA’s ScrapsBook kookboek leert thuis-koks van verschillende niveaus hoe ze hun food waste en andere vergeten producten uit hun koelkast te veranderen in iets smakelijks. Meer op de website van Coolhunting, link in de titel. Het ScrapsBook kookboek PDF van Ikea is gratis te downloaden.

Koffie tech startup gaat Colombiaanse boeren 20% meer betalen om een leefbaar inkomen te realiseren

Een interessant onderwerp in dit artikel op de website van Forbes, link in de titel. Waar koffie eerst een weg uit armoede was in landen zoals Bolivia, is het nu een sterke drijver naar migratie richting de VS. De ondoorzichtigheid van de prijzen op de markt is groot en koffie tech startup Bellwether Coffee komt nu met een nieuwe tool, de Verified Living Income (VLI) indicator, om duurzame prijsvoeringen vast te stellen voor kleine koffie boeren, en de prijzen in hun contracten daarop constant aan te passen.

Cocktails | Weer een product lijn waarmee je deze makkelijk thuis maakt

Asda supermarkt in de VK heeft nieuwe producten op de markt gebracht die zijn gecreëerd om je tijd en energie te besparen als het gaat om cocktails maken. Ze hebben drie nieuwe cocktail-smakende spirits uitgebracht: Passie Vrucht Martini Vodka, Mojito Rum en Aardbei Daquiri Rum. Het enige wat jij thuis hoeft te doen is de spirit mengen met de gesuggereerde drank op de fles en het te garneren. Meer op de website van Metro, link in de titel. Een paar weken geleden kwamen deze (bijna) klaargemaakte cocktail tegen, de Neon Zebra lijn van PepsiCo.

Wat is de volgende stap voor gastvrijheid technologie?

Nog een fantastisch artikel op de website van Forbes, link in de titel. Een artikel van Angelica Krystle Donati over nieuwe gastvrijheidsconcepten zoals service appartementen van proptech startups Mint House, Kasa Living en WhyHotel. Hetgeen zij aanbieden gaat allemaal contactloos, met technologie zoals een digitale check-in en check-out, een digitale conciërge service, roomservice via dark kitchens en fitness mogelijkheden in de kamer of het gebouw. Heel interessant om te lezen!

Brouwers kunnen de hoge vraag naar bier niet aan in de VK

Zou dit hier in Nederland ook kunnen gebeuren? De Britten mogen weer naar hun kroegen toe sinds 12 april, en blijkbaar heeft Heineken daar nu aangegeven dat ze hun vaten Birra Moretti tijdelijk moeten limiteren per bedrijf. Dit is één van Engelands meest populaire pils op tap en nu mogen Engelse pubs maar drie vaten per week bestellen om een serieus tekort af te weren.

“Vraag naar Birra Moretti en Amstel is veel groter dan onze meest optimistische voorspellingen en onze brouwerijen werken dag en nacht om de grote vraag bij te werken,” vertelde Heineken VK in een statement aan MailOnline. “ Wij zijn aan het samenwerken met onze klanten om alternatieve bieren aan te bieden vanuit ons assortiment terwijl de productie verhoogt wordt.” Meer achtergrond feiten over de heropening maand in het artikel op Food & Wine, link in de titel.

NENT Group zal Viaplay lanceren in Nederland met exclusieve rechten op Formule 1® en Bundesliga

Interessant voor (sport)bars en de liefhebbers die graag kijken naar de Formule 1 evenementen. Viaplay lanceert in het eerste kwartaal van 2022. Zij gaan o.a. de exclusief live uitzending van de Formule 1® en Bundesliga aanbieden, samen met Viaplay Originals, internationale films en series, en kinderprogramma’s. NENT Group richt zich op tenminste 4,5 miljoen internationale Viaplay abonnees voor het einde van 2025, terwijl het zijn Scandinavische abonnee houders wil laten groeien tot ongeveer 6 miljoen in dezelfde tijd.

Nordic Entertainment Group (NENT Group), het leidende streamingsbedrijf in Scandinavië, zal de diensten van Viaplay lanceren in Nederland in het eerste kwartaal van 2022 als de volgende stap in hun internationale uitbreiding. Viaplay heeft de exclusieve rechten op de Formule 1® met een drie-jarige deal tot 2024. Meer in het persbericht, link in de titel.

Project Starline | Een next generation 3D video chat stand

Google heeft hun jaarlijkse I/O conferentie gehouden afgelopen week. Naast vele andere ontwikkelingen is onder andere Project Starline aangekondigd. Dit platform gebruikt meerdere camera’s en sensoren om een driedimensionaal model van de gebruiker in real time te creëren en de persoon aan de andere kant van de lijn kan dit beeld zien. Ziet er bijzonder uit, bekijk de video hieronder maar eens! (tekst gaat door na het filmpje). En voor degene die écht geïnteresseerd zijn in technologie, is hier een 9 minuten durend filmpje over de conferentie met veranderingen in bijvoorbeeld  Google maps, waarop zij je de meeste benzine sparende route naar je eindbestemming gaan tonen.

In Londen opent dit jaar een magische Chocolade Fabriek

In ‘The Chocolate Factory’ wordt je meegenomen in een heerlijke zoete wereld. Deze multi sensorische belevenis bij The Chocolate Factory belooft de absolute hemel te zijn voor zoetekauwen van alle leeftijden, ze hebben al je favoriete snoepgoed gebruikt om een kathedraal van snoep te creëren. Dit geheime snoeparadijs gaat ergens in centraal Londen open dit jaar, de precieze locatie wordt voor nu nog geheim gehouden. Meer op de website Secret London, link in de titel en misschien nog wel beter: in dit artikel een link om jezelf op de wachtlijst te zetten!

Zoete wijnen met fruitinfusies zoals Zoete Perzik, Wilde Bessen en Tropische Ananas

Fruit Infusies is een nieuwe lijn van zoete wijnen van Sutter Home Family Vineyards, deze wijnen worden geïnfuseerd met echt fruit sap en natuurlijke fruit smaken. De premium Californische wijnen zijn volgens de makers zoet, sappig en verfrissend met een lichte bruis, verkrijgbaar in Amerika in de smaken Zoete Perzik, Wilde Bessen en Tropische Ananas. Aangezien ik graag een glas mooie wijn drink, ben ik niet de doelgroep voor deze zoete wijnen! Maar is onze generatie niet begonnen met Zeller Schwarze Katz, een echt zoete Duitse wijn! Zou de jeugd van Europa hier ook niet voor gaan? ^Marjolein

Molson Canadian introduceert de Brewmboni | Deel stofzuiger, deel bierkoeler, helemaal hockey

De Brewmboni is een mini robot stofzuiger die veranderd is in een bierkoeler die zowel de vloeren sprankelend schoon houdt als het Molson bier koud, van de drop van puck tot alle fans het stadium verlaten. De pandemie heeft laten zien dat thuis de wedstrijd bekijken het meest veilige is maar geen wedstrijd is compleet zonder een ‘ice resurfacer’ die zorgt voor een nieuw, koud biertje tussen de helften in. Dat is waarom de Canadese bierbrouwer Molson dit iconische hockey symbool op een andere manier bij hun liefhebbers thuis brengt. De Molson Brewmboni heeft een fluisterstille motor, een gestroomlijnde aerodynamische ontwerp, heeft het vermogen om moeilijk schoon te maken rommel op te sporen, en heeft een ‘game night’-gedeelte waarin je tot vier Molson Canadian biertjes kunt koud houden. Een grappig product dat je niet wist dat je het nodig had! Meer op PR Newswire, link in de titel.

Higher Order Smokers | Drink smokers voor cocktails

Een Kickstarter project dat al is gefinancierd (link in de titel) voor een luxueuze cocktail ‘smoker’ van hardhout. De smokers zijn ontworpen en worden gemaakt in Tampa Florida en elke roker heeft een reservoir op de bovenkant waarin je je eigen houtchip mix met smaak kunt plaatsen. Cocktail maken, de High Order smoker erop plaatsen, aansteken en dan gaat de houtchip mix branden zodat de rook zijn smaak kan afgeven aan je cocktail. Het kan ook gebruikt worden om kaas en charcuterie te ‘roken’. Ziet er uit als een goede manier om makkelijk drankjes en hapjes te roken!

Vuna Coffee Rituals | De makkelijkste kop koffie in een zakje

Nog een Kickstarter project (link in de titel en al gefinancierd), geniet van een enkele portie speciale koffie zakje dat klaar is in minuten, vergelijkbaar met een thee zakje. Kies van vier leuke smaken voor elke stemming. Vuna Coffee Rituals was opgericht met een ding in gedachten: uitzoeken hoe je een speciale koffie kunt maken die makkelijk te brouwen is, duurzaam gemaakt, en die je overal kan drinken. De belangrijke uitdaging was de smaak zodat iedereen, van koffiefans tot de periodieke koffiedrinkers het lekker vinden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.