Yamagoya | Introduceert de raindrop cake in Londen

3-5-2017

Vanaf 15 mei kun je bij Yamagoya, de ramen pop-up op Shaftsbury Avenue in Londen, voor het eerst een raindrop cake bestellen. Dagelijks zullen er 20 van deze waterdruppel cakes toegevoegd worden aan het menu. De raindrop cake komt oorspronkelijk uit Japan (mizu shingen mochi) en lijkt op een waterdruppel. Het recept is met alle zorg ontwikkelt om de cake zo kristalhelder mogelijk te maken. Om dit resultaat te bereiken wordt er gebruik gemaakt van speciaal agar poeder dat alleen in Japan verkrijgbaar is. Verder wordt de cake geserveerd met een zoete melassesiroop (Kuromitsu) en kinako: geroosterd sojameel om in te dompelen.

Raindrop cake in Londen

We geven het toe, we blijven maar over de raindrop cake schrijven. Eerst spotte we de cake al in New York bij Smorgasburg en nu zien we hem dus terug in Londen. Gelukkig wel een stuk dichterbij, dus wanneer we de kans hebben zullen we gaan proberen één van de twintig raindrop cakes (per dag) te proeven bij Yamagoya. Toch blijven we ons afvragen waarom wij nooit op het idee zijn gekomen om een cakeje van water te maken en het vervolgens te verkopen! Een serieus food gadget!

De raindrop cake zal vanaf 15 mei op het menu van Yamagoya te vinden zijn voor circa € 2,50 per cake. De cake werd in eerste instantie bedacht om je zintuigen uit te dagen, zodra je een hapje neemt smelt de cake direct in je mond. De smaken van de siroop en kinako hebben een afkoelende werking op je warm geworden gehemelte. De cakejes zijn beperkt beschikbaar als toevoeging op de wat pittige signatuur ramen soepen op de kaart zoals de Yuzukara met varkensvlees en Tobanjan, wat in Japan bekend staat als ‘fire food’. Het is in de Japanse cultuur al eeuwenlang gebruikelijk om koude, zoete gerechten te eten om een maaltijd mee af te sluiten.

Website: yamagoya

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.