Hapje water verovert New York

7-4-2016

Chef Dominique Ansel bracht de Cronut naar Japan maar nu komt uit Japan de water cake, een hapje water dus, naar New York City. En in Japan is het net zo populair als de cronut. Water cake, raindrop cake of op z’n Japans Mizu Shingen Mochi.

Water Cake, echt gewoon een hapje water?

De water cake wordt in New York geserveerd bij Smorgasburg, een populaire outdoor markt in Brooklyn, waar het wordt verkocht als ‘raindrop’ cake. Voordeel: deze cake is calorie vrij, aangezien het wordt gemaakt van water en agar-agar. De goede combinatie vinden is volgens chef Darren Wong een delicaat werkje, de cake moet de texture van water en zijn druppelvorm behouden. Hij serveert hem met 2 toppings; kinako (geroosterde sojabonen meel) en siroop. In de Huffington Post wordt eten van de raindrop cake beschreven als een ervaring voor je zintuigen.

Dus ben je een foodie die toch een beetje op gewicht wil blijven? Probeer de juiste verhouding water en agar-agar te vinden en trakteer je zelf met regelmaat op een stukje ‘raindrop’ cake 😉

Bron: The Huffington Post

Website: The Raindrop Cake 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.