XXL editie Rrrollend Den Haag op Malieveld

4-8-2017

Tot en met zondag 6 augustus vult Rrrollend Den Haag XXL het Malieveld met tientallen foodtrucks, speciaal bier-bars, een draaimolen en nog veel meer. Rrrollend is met 22 edities per jaar verspreid door het land, het grootste foodtruckfestival van Nederland maar staat juist bekend om de knusheid. Rrrollend strijkt normaal gesproken namelijk neer in de binnensteden, zoals op het Lange Voorhout een aantal maanden geleden. Deze editie is echter een uitzondering; een XXL-editie op het Malieveld. De extra ruimte van deze locatie betekent dat Rrrollend Den Haag bestaat uit twee keer meer foodtrucks dan normaal (meer dan 40!), een uitgebreide muzikale line-up en extra veel entertainment voor de kleinsten.

Rrrollend naar huis-proeverij

Het terrein van Rrrollend Den Haag XXL is gratis toegankelijk, de foodtrucks en bars werken met muntjes. Met deze editie wordt tevens de ‘Rrrollend naar huis’-proeverij geïntroduceerd. Alle foodtrucks bieden naast hun standaard menu ook mini-gerechten voor slechts één muntje, waardoor bezoekers een eigen proeverij kunnen vormgeven. Voor € 11,= krijg je vijf proefmuntjes en als je een beetje de juiste foodtrucks uitzoekt, zit een gemiddeld persoon na het uitgeven van de muntjes goed vol.

In het aanbod van de 44 foodtrucks wordt ook rekening gehouden met vegetariërs, veganisten en voedselallergieën. Bezoekers schaffen bij hun eerste drankje voor één muntje een glas aan, die bij elk volgend drankje vervangen wordt door een schoon glas. Aan het eind van de avond mag het Rrrollend-glas mee naar huis of gedoneerd worden aan CliniClowns. Sinds de start in 2014 haalde Rrrollend op deze manier al ruim € 15.000,= op.

Daddy Donut

Tijdens ons bezoek aan het festival hadden we stiekem ook een favoriete foodtruck. Namelijk de Haagse foodtruck Daddy Donut. Daddy Donut is een foodtruck die de klassieke donut in een nieuw jasje wil steken. Van zoete tot hartige toppings. Alle donuts worden a la minute vers gefrituurd en voorzien van allerlei zoetigheden. Daarnaast is Tim, eigenaar van de foodtruck, druk bezig zijn freakshakes nog freakier te maken. De milkshake basis wordt zelfs met donuts gemaakt (een beetje zoals de pie shakes waar we vorige week over schreven). Een foodtruck waar je als echte zoetekauw ja hart kunt luchten.

Website: Rrrollend

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.