WineStein: de ‘smart sommelier’

26-5-2016

De WineStein app is ontwikkelt om het leven van de wijndrinker leuker te maken. Deze app zorgt er namelijk voor dat je altijd de juiste wijn drinkt, die past bij het moment. De app is onlangs gelanceerd. Geen keuzestress meer in de supermarkt of het restaurant.

WineStein helpt wijndrinkers

De WineStein app is ontwikkelt is om wijndrinkers te helpen. Maar liefst 87% van de Nederlanders zegt namelijk niets tot zeer weinig van wijn te weten en kiest wijn op basis van de prijs, de fles of het etiket. Zonde, want waarom zou je niet de kennis en ervaring van wijnexperts en de culinaire know-how van topchefs inschakelen?

Op het moment dat je de app opent heb je direct de keus: wil je een lekkere wijn uitzoeken bij je gerecht of heb je juist een goede wijn en zoek een gerecht dat daarbij past. Nadat je een keuze gemaakt hebt, gaat de app op zoek gebruik makend van complexe, zelflerende algoritmes, die in samenwerking met Big4Data (onderdeel van de Radboud Universiteit) zijn ontwikkeld. Hier worden smaakfactoren uit wijnen objectief vergeleken met die van gerechten. De app bevat maar liefst 3.800 ingrediënten en verschillende bereidingswijzen die in combinatie honderdduizenden gerechten vormen. Daarnaast bevat de app informatie over duizenden wijnen. Hoe beter een wijn matcht met een gerecht, hoe hoger het cijfer. Op basis van de hoogste scores worden wijnen aanbevolen, die vervolgens kunnen worden gekocht bij een wijnwinkel in de buurt op of het web. Deze wijnadviezen zijn onafhankelijk. Komende tijd wordt de app getest op een groter publiek, wordt de inhoud op basis van gebruikerservaringen verder verbeterd en worden meer functionaliteiten toegevoegd. Op dit moment is de app alleen geschikt voor iPhones, later dit jaar wordt ook een Android-app gelanceerd.

Laat je gasten hun wijn uitzoeken met de WineStein

Als restaurant kun je ook gebruik maken van WineStein. De app kan bijvoorbeeld dienen als digitale wijn coach voor je personeel maar je kunt de app natuurlijk ook installeren op tablet en de gasten zelf hun gang laten gaan. Restaurants kunnen ook gebruik maken van management rapporten en adviezen die de app biedt.

Vivino

Eerder schreven we ook al over Vivino, deze app maakt het voor iedereen mogelijk om wijnen te beoordelen en te vergelijken. Dit wordt simpelweg gedaan door de label van de wijnfles te scannen. WineStein gaat nog een stapje verder en zoekt lekkere wijnen bij gerechten en eventueel andersom!

Website: WineStein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.