De Vivino Wine Scanner

10-2-2016

Bijna 14 miljoen wijnliefhebbers wereldwijd gebruiken de Vivino Wine Scanner app op hun telefoon. Ook in Nederland begint de app aan populariteit te winnen. Dit valt de concluderen uit de 500.000 gebruikers die de app inmiddels al op de telefoon wisten te installeren. We kwamen recent weer een artikeltje tegen over deze wijn app op de trendsite Springwise. Alhoewel de app al een flink aantal gebruikers heeft, vonden wij het interessant om eens te kijken hoe je deze app kunt gebruiken als consument en als horeca professional.

Wat kun je met de Vivino Wine Scanner?

De Vivino app maakt het voor iedereen mogelijk om zelf wijnen te beoordelen en te vergelijken met andere wijnen. Dit wordt simpelweg gedaan door het label van de wijn te scannen. De software van de app herkent de wijn en geeft je vervolgens handige basis informatie zoals recensies van anderen, het gemiddelde cijfer die de wijn krijgt en de prijs.

Dit is nog niet alles. De echte wijnliefhebber kan zich namelijk vermaken op de app met achtergrondinformatie over de wijnen, de koppeling maken met bijpassend eten en je een eigen virtuele wijnkelder bijhouden. De app maakt vervolgens een eigen smaakprofiel voor je aan, die wellicht bruikbaar kan zijn voor horeca zaken.

De Vivino Wine scanner toepassen in de horeca

Bram Faber, sommelier bij restaurant De Fuik in Aalst, over de Vivino app: “Tijdens een lezing van de oprichter van Vivino werd mij duidelijk dat er een groot verschil zit tussen wat een consument scant en een ‘wijnprofessional’. Zo scannen sommeliers veel witte en rode Bourgognes en scoren deze hoog in hun top 10. Bij een consument kom je daarentegen deze wijnen niet tegen in de top 10. Vooral de informatie over de consument is interessant om mee te werken. Het is natuurlijk fantastisch als je met informatie over het smaakprofiel (verkregen via de Vivino app) van een gast, een wijnarrangement kunt samenstellen” aldus Bram.

Zelf scant Bram ook alle wijnen die hij tijdens het werk proeft met de Vivino app. Hij vindt het vooral leuk om de wijnen die hij proeft bij te houden. Ook van (horeca-) mensen die hem op Facebook en Twitter volgen krijgt hij veel positieve reacties.

Kortom: installeer de app op je telefoon, schenk een glas wijn in en kijk eens wat je allemaal kunt met de Vivino app!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.