Wheat Straws | 100% natuurlijke rietjes van tarwestro

7-10-2019

  • Wheat Straws
  • Wheat Straws

100% natuurlijke, super composteerbare, plastic-vrije rietjes die sterker zijn dan papieren rietjes. De Wheat Straws worden niet drassig en zijn zachter dan plastic rietjes. Met hun natuurlijke structuur voelen deze rietjes zacht en glad aan terwijl je drinkt. Daarnaast doneert Wheat Straws 2% van alle aankopen aan de The Ocean Cleanup. Een mooi alternatief dus waarmee je je drankjes een milieuvriendelijke update kunt geven!

Weer een alternatief voor plastic rietjes dat we kunnen toevoegen aan ons lijstje!  

Wheat Straws | Het duurzame alternatief voor plastic rietjes

PLA (Polymelkzuur of polylactide) en rietsuikerrietjes hebben industriële installaties nodig om biologisch af te breken. De Wheat Straws worden gewoon in de natuur afgebroken. Ideaal dus ook voor op festivalterreinen. Daarnaast is dit rietje glutenvrij, aangezien ze alleen de stengel van de plant gebruiken zonder de zaden waarin de gluten zitten. Wheat – Straws worden gemaakt van tarwe, hooi, en riet.

Wheat – Straws & The Ocean Cleanup

Volgens Seas At Risk en The Plastic Soup Foundation: “Na verloop van tijd valt plastic uit elkaar en verandert al het water om ons heen in een grote soep vol microplasma. Deze deeltjes komen in de marine voedselketen terecht omdat plankton en andere kleine dieren ze met voedsel verwarren.” Hoewel de grootte van de plastic rietjes klein is, is hun impact enorm.

De eigenaar van Wheat Straws heeft een passie voor recreatief duiken en is door de enorme hoeveelheden plastic waarmee hij wereldwijd is geconfronteerd op zoek gegaan naar biologisch afbreekbare maar betaalbare alternatieven voor plastic rietjes. Wheat Straws doneert dan ook 2% van alle aankopen aan The Ocean Cleanup via hun Facebook pagina.

Website: Wheat Straws

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.