Wat doet de horeca in het kader van het COVID-19 virus? | Inspiratie update van 21 april

21-4-2020

We schrijven dit artikeltje enkele uren voor de persconferentie van premier Rutte waarin we allemaal hopen te horen dat er weer wat meer vrijheden komen. Duidelijk is al wel dat er geen grote veranderingen te verwachten zijn maar het zou al heel positief zijn als er in de tijd mijlpalen werden aangegeven waar we naartoe kunnen werken. Eén van de items hiervoor zal toch draaien rond het herdefiniëren van onze persoonlijke ruimte, de regel waarmee vooral kleinere horecabedrijven in de  problemen komen. Naast de ontbrekende ruimte is er ook niet genoeg omzet te draaien. Voor bedrijven waar wel aan de 1,5 meter afstand van elkaar kan worden voldaan, is het ook zaak om daarnaast te blijven bezorgen als aanvulling op de missende omzet. Daarnaast zullen er ook gasten graag lekker eten, thuis zonder angst voor besmetting!

Met deze week links naar artikelen over Starbucks dat 10 miljoen USD investeert in hulp voor partners wereldwijd en steeds meer bedrijven gaan online bestellen uit proberen, ook Bagels & Beans.

Mask to Go, is een initiatief in Hong Kong waar zo’n 35 automaten worden geïnstalleerd van waaruit men gratis medische gezichtsmaskers kan trekken! En bij Disneyland probeert men ook contact te houden met hun (potentiele) gasten, onder andere door het delen van recepten via de sociale media.

In onze thuisstad Leiden is een Bed & Breakfast die als idee heeft voor na heropening, verder te gaan zonder de breakfast ?… En fruitleverancier Vitamines4you & Liquidseal doneerden vers fruit en groenten aan zorginstanties.

Ook een link naar een zelfreinigende deurklink die UV licht en reflecterend materiaal gebruikt om ziektekiemen te doden! En veel wijnhuizen in Californië bieden hun gasten nu virtuele tours, wijnproeverijen, videokookdemonstraties en zelfs digitale happy hours.

En Shake Shack komt met een DIY Shackburger kit! We hebben dit al eerder gezien in Londen en daar was het een samenwerking tussen een slager en een lokale burgerketen Patty&Bun.  

 Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bagels & Beans lanceert online bestellen

Om liefhebbers van bagels en koffie in deze tijd toch te kunnen bedienen heeft Bagels & Beans de digitale deuren van de bestelwebsite geopend: bestel.bagelsbeans.nl. Bagelfans kunnen weer genieten van hun dagelijkse dosis bagels, koffie en geluk, maar uiteraard wel in een aangepaste vorm. Bestellen en betalen gaat nog makkelijker online. De bestelling wordt op het gekozen tijdstip met liefde bereid bij een Bagels & Beans vestiging naar keuze, waar deze op veilige afstand en volgens de richtlijnen kan worden afgehaald. Het merendeel van de vestigingen is inmiddels geopend voor deze vorm van afhalen.

Mask to Go | Initiatief in Hong Kong om gratis ‘gezichtsmaskers’ uit te delen via automaten 

Gespot: een nieuw initiatief van zakenmagnaat Adrian Cheng biedt inwoners van Hong Kong miljoenen gratis medische gezichtsmaskers. Het project heet ‘Mask to Go’ en heeft als doel gezichtsmaskers te bieden aan de meest kwetsbaren in de gemeenschap. Cheng heeft de hulp ingeroepen van acht ngo’s om de gezichtsmaskers te verspreiden, zij zullen 35 automaten vullen en overzien dat deze in de achttien districten van Hong Kong zullen worden geïnstalleerd.

Starbucks investeert 10 miljoen USD in COVID-19-hulp voor partners wereldwijd

Starbucks kondigde recent een toezegging van 10 miljoen (USD) aan om het Starbucks Global Partner Emergency Relief Program op te zetten, als onderdeel van zijn voortdurende inspanningen om partners (werknemers) over de hele wereld te ondersteunen. Deze verbintenis is de eerste keer dat zowel door het bedrijf beheerde als internationale partners met licentie van Starbucks toegang krijgen tot steun. Deze eenmalige, directe toelagen voor hulp worden beschikbaar gesteld aan partners die met extreme ontberingen worden geconfronteerd als gevolg van COVID-19 en moeten ervoor zorgen dat partners over de hele wereld in deze moeilijke tijd toegang hebben tot noodhulp.

Zelfreinigende deurklink die UV licht en reflecterend materiaal gebruikt om ziektekiemen te doden

We zijn in deze coronatijden allemaal heel voorzichtig met het aanraken van oppervlakten, dus deze zelfreinigende deurklink is een grote verbetering! Het handvat bestaat uit een glazen buis die wordt geaccentueerd door aluminium doppen aan de boven- en onderkant die de UV-lichttechnologie verbergen. Het gedeelte van het handvat waarmee gebruikers in contact komen, is bedekt met een fotokatalytische poedercoating die afkomstig is van titaniumdioxide. Zodra het licht is geactiveerd, kan de hendel 99,8% van de bacteriën en ziektekiemen vernietigen die op het oppervlak zouden kunnen blijven hangen, terwijl het kinetische ontwerp energie haalt uit de beweging van de deur om de noodzaak van een extra stroombron te elimineren. De zelfreinigende deurklink was een van de winnende inzendingen voor de James Dyson Awards 2019. Meer in de link naar de website van Yanko Design in de titel.

Het recept voor de magische churros die in Disneyland worden verkocht!

Heel veel restaurants delen recepten via hun sociale media of via een nieuwsbrief. Zelfs Disneyland in Amerika doet hier aan mee! We kwamen op de website van Foodbeast het recept tegen van hun Magische Churros. De problemen voor de vele pretparken zijn natuurlijk ook niet te overzien en dus doen ook zij er alles aan om in contact te blijven met hun (potentiele) gasten.

Wijnhuizen in Californië bieden consumenten virtuele wijnervaringen

Nu de proeflokalen van wijnhuizen in Californië tijdelijk gesloten zijn vanwege het coronavirus, zoeken wijnliefhebbers naar nieuwe manieren om contact te maken met hun favoriete wijnhuizen zonder hun huis te hoeven verlaten. Golden State-wijnmakers hebben op verschillende leuke, creatieve manieren gereageerd om hun Californische wijnen bij consumenten in het hele land onder de aandacht te brengen. Naast het geven ‘virtuele proeverijen’ met een innovatieve en educatieve twist, bieden velen nu ook virtuele rondleidingen door hun wijngaarden en productieruimten, videokookdemonstraties, yogasessies gevolgd door een toast, digitale happy hours met wijnmakers en meer.

Ga naar de website van het Wine Institute op Discover California Wines om alle bijna 80 virtuele ervaringen van alle wijnhuizen in Californië te zien.

Maak je eigen Shake Shack Burger met DIY ShackBurger Kit

Shake Shack biedt doe-het-zelfkits om zijn populaire hamburgers thuis te maken. In elk ShackBurger-pakket vindt je de componenten voor acht hamburgers, waaronder acht Angus-runderburgers, aardappelrolletjes en plakjes Amerikaanse kaas, samen met ShackSauce. Producten zoals tomaten en sla, maar ook ‘extra toppings’ zoals augurken, uien en spek zijn niet inbegrepen in de kit. De producten worden vers bereid en verzonden vanuit één van de vestigingen van de restaurantketen.

Goed idee zo’n kit! Wij moesten meteen denken aan de Lockdown Kit van Patty & Bun X HG Walter.

Jongen print oorvriendelijke innovatie voor mondkapjes

Een jongen uit de Amerikaanse stad Cincinnati 3D-print hoofdbandjes waar je een mondkapje aan vast kunt maken. Anthony Weinmann maakt ze, omdat zorgmedewerkers pijn achter hun oren krijgen doordat het elastiek van hun mondkapje knelt. Hij heeft al vijfhonderd hoofdbandjes geprint en deelt ze gratis uit aan zorgpersoneel. Klik op de link om de video te bekijken.

Bagelliefde voor de Voedselbank | Bagels & Beans doneert ‘blondies’ en cheesecake

Bagels & Beans heeft zorghelden in het zonnetje gezet met een zoete verrassing in de vorm van cheesecakes en ‘blondies’. Zo werd bij het zorgpersoneel van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein een hart onder de riem gestoken met de blonde variant van de brownie. Ook bij de politie in Utrecht werd een aantal dozen afgeleverd. Het overige, grootste deel van de blondies en cheesecakes werd aan de Voedselbank in Utrecht gedoneerd. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbanken is de afgelopen maand flink gestegen. De Voedselbank was dankbaar voor de gift en extra bagelliefde in deze tijd.

600 kilo vers fruit en groenten voor De Binnenvest en Libertas Leiden

Twee Leidse bedrijven hebben  600 kilo aan vers fruit en groente gedoneerd aan zorginstanties Libertas Leiden en De Binnenvest. Fruitleverancier Vitamines4you en Liquidseal leverden de bijdrage, omdat de bedrijfsactiviteiten door de coronacrisis zo goed als stilliggen. Hiermee wilden ze voedselverspilling tegengaan.

Bed zonder Breakfast

Deze Bed & Breakfast in Leiden is al druk bezig met het nadenken over manieren om straks weer open te gaan in de nieuwe samenleving. Zo hebben zij het idee om het ontbijt te schrappen uit het arrangement; bed zonder breakfast. Daarnaast bieden zij momenteel één ruimte gratis aan zorgpersoneel aan, tot op heden is hier nog geen gebruik van gemaakt. Lees meer hierover door op de titel te klikken.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.