Vooruitbestel-app Foodsy helpt horeca en stelt platform gratis beschikbaar

9-11-2020

  • Binnen 10 seconden weer Foodsy!
  • Skip the line en je bent zo weer Foodsy!

De Nederlandse vooruitbestel-app voor het afhalen van eten en drinken stelt de software en het platform tijdelijk gratis beschikbaar aan horecaondernemers. Foodsy, de app die zich voorheen volledig richtte op treinstations en reizende consumenten ziet mogelijkheden om horecaondernemers zowel op stations als daarbuiten te helpen, juist nu de COVID-19 crisis aanhoudt en restaurants vooralsnog gesloten moeten blijven.

Het gratis laten ervaren van het systeem is een mooie manier om Foodsy op de kaart te zetten als specialist op het gebied van take-away en consumenten het gebruiksgemak van de app te laten ervaren. Op hun website staat dat de 0,0% commissie periode duurt tot en met juni 2021.         

We schreven al in 2018 over Foodsy, toen het systeem net op de markt kwam met als motto: Skip the line en je bent meteen weer Foodsy! In het kort is Foodsy het eerste pre-order en pay platform voor eten en drinken op treinstations, luchthavens en bedrijventerreinen en mede door de aangescherpte COVID-19 maatregelen is het nu ook beschikbaar voor de binnenstad.

Dit is hoe het werkt: de consument bestelt en betaalt via de app en selecteert tot op de minuut nauwkeurig hoe laat de bestelling klaar moet staan. De bestelling wordt klaargezet bij het pick-up punt in de winkel, de consument slaat de rij over en neemt de bestelling mee. Zo wordt er nooit meer een trein of afspraak gemist, maar nog belangrijker: we minimaliseren contact en houden elkaar veilig.

Foodsy | Bestellen zonder commissie en gebruiksgemak voor take-away

De markt waarin Foodsy actief is ligt kort gezegd op z’n gat, maar dat is niet alles: de horeca heeft het ontzettend zwaar en het is maar de vraag of horecazaken deze crisis gaan overleven. CO-founder Sam Eerdmans: “De huidige maatregelen vergen een hoge mate van creativiteit en flexibiliteit en daar willen én kunnen we een helpende hand bieden op het gebied van take-away. Hoewel onze commissie al veel lager ligt dan andere partijen brengen we dit terug naar 0% waardoor horecaondernemers de komende maanden gratis gebruik kunnen maken van ons platform. Op deze manier behouden ondernemers nog wat over onderaan de streep.”

Tot enkele maanden geleden richtte Foodsy zich nog volledig op horecagelegenheden op treinstations en op reizigers. Via het platform kunnen gebruikers een bestelling plaatsen en gelijk ophalen, zonder te hoeven wachten. De reiziger hoeft daardoor niet meer bang te zijn om zijn of haar trein te missen en de horeca mist geen haastige klanten. De afgelopen paar jaar is het algoritme verfijnd waardoor horecaondernemers op o.a. treinstations, bedrijventerreinen en luchthavens meer bestellingen kunnen verwerken rond piektijden én reizigers altijd hun overstap kunnen halen doordat zij niet meer in de rij hoeven te wachten maar zelf hun bestelling pakken. Uiteindelijk is Foodsy er bij gebaat dat horeca-partners de deuren open kunnen houden.

Website: Foodsy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.