Vaders in Nederland missen verschoonplekken in herentoiletten voor hun baby

20-1-2020

  • Nomineer de herentoilet waarin jij een verschoonplek wilt voor je baby #Zwitsal

Zwitsal wil restaurants en andere openbare plekken aanmoedigen om verschoonplekken in de herentoiletten te maken. Daarom installeert Zwitsal verschoonplekken op vijf nog te selecteren locaties, met uitklapbare commodes, voorzien van producten als luiers, billendoekjes en talkpoeder.  Het merk vraagt locaties zichzelf op te geven om kans te maken op een Zwitsal-verschoonplek voor vaders. Ook worden vaders (en moeders) aangemoedigd locaties te nomineren. De locatie kun je hier opgeven tot 7 februari.

Dit kan een voetbalkantine, (bruin) café, restaurant, tankstation of andere plek zijn. Op 14 februari maakt Zwitsal bekend welke vijf locaties een verschoonplek krijgen.

Waarom verschoonplekken in herentoiletten?

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt dit storend. Nederlandse vaders vinden dan ook dat er meer verschoonplekken op openbare herentoiletten zouden moeten zijn en een ruime meerderheid is van mening dat er in iedere openbare gelegenheid een verschoonplek moet zijn. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Zwitsal.

We schreven eerder over eenzelfde initiatief waarbij Pampers 5.000 baby verschoontafels installeerd in herentoiletten in Noord Amerika. Dit naar aanleiding van de beweging @SquatforChange dat in 2018 was gestart door Donte Palmer. De beweging kreeg een boost toen hij een foto viraal ging waarop hij de luier van zijn zoon verschoonde in een openbare toilet. Hier speelde Pampers op in door aan te kondigen dat zij 5.000 baby verschoontafels in openbare herentoiletten gaan plaatsen voor 2021. En met de huidige emancipatie is het toch normaal dat ook mannen hun baby’s kunnen verschonen in restaurants? Gave actie dus van Zwitsal!

Website: Zwitsal

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.