Trends in het kort | Week 29

19-7-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over Solar Foods, een Finse start-up die eiwit maakt van gefermenteerde lucht, het product Solein klinkt als het duurzaamste voedstel ter wereld. En McDonald’s zorgt er vanaf nu voor dat er altijd groente of fruit in een Happy Meal zit.

We hebben weer een onbekende fruitsoort gespot, Hala fruit! En JuiceBrothers heeft hun negende vestiging geopend in Memphis Tennessee.

Ooit gedacht, wat jammer dat er geen vluchtsimulator in deze hotelkamer staat? Wij niet maar vinden het wel cool! Hij staat in het Haneda Excel Hotel Tokyu in Japan. Pampers in Noord Amerika installeert 5.000 baby verschoontafels in herentoiletten. Dit als reactie op de #SquatforChange beweging!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Solar Foods | Finse start-up maakt eiwit van gefermenteerde lucht

Met hun eiwitproduct Solein maakt het Finse bedrijf Solar Foods naar eigen zeggen het duurzaamste voedsel ter wereld. Een gepatenteerd micro-organisme wordt gevoed met CO2 en waterstof uit de lucht. Zo produceert Solar Foods een volledig eiwit met niets dan CO2, lucht en elektriciteit. Het resulterende poeder Solein bevat volgens Solar Foods alle essentiële aminozuren, 5-10% vet, 20-25% koolhydraten en vitamine B. Het product zou honderd keer duurzamer zijn dan plantaardige alternatieven, omdat zowel land als water bespaard wordt. Voor een kilo Solein zou slechts tien liter water nodig zijn, terwijl een kilo soja 2500 liter kost.

Een hotelkamer met een zeer coole amenity – een echte vluchtsimulator

De algemeen manager van het Haneda Excel Hotel Tokyu in Japan dacht dat de vluchtsimulator het merk zou onderscheiden van de duizenden andere hotels in Tokio. En dat doet het! Deze ‘superieure cockpit kamer’ met een volledige Boeing 737-800-vluchtsimulator kost ongeveer $ 234,- per nacht en indien de simulator wordt gebruikt, kost dit $ 277,- extra. Dit luchthavenhotel is verbonden met Terminal 2 van de internationale luchthaven Haneda in Tokio. De installatie kostte het merk ongeveer 10 miljoen yen ($ 92.000), maar het levert een hoop publiciteit op!

JuiceBrothers opent in Memphis, Tennessee (VS)

Afgelopen vrijdag, 12 juli, is in Downtown Memphis de negende vestiging van JuiceBrothers geopend. Na zes vestigingen in Amsterdam en twee in New York is de uitbreiding naar een derde markt een feit. De JuiceBrothers vestiging in Memphis is samen met het naastgelegen Bar Ware geopend, die beiden vallen onder franchisenemer en eigenaresse Libby Ware Wunderlich, en als verlengden van elkaar zullen fungeren. Ter ere van de opening in Memphis zal er gedurende de hele maand augustus een speciale Memphis smoothie op het menu staan in alle vestigingen van JuiceBrothers.

Altijd groente of fruit in het Happy Meal | McDonald’s maakt een verantwoorde keuze makkelijker

McDonald’s biedt voortaan altijd groente of fruit aan in hun Happy Meal. In de toetjesstap in hun Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of groente. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groente en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in Nederland. Uit cijfers van het Voedingscentrum en het RIVM blijkt dat veel kinderen tot 12 jaar minder groente en fruit eten dan wordt aanbevolen. McDonald’s gaat ouders helpen door standaard groente en fruit aan te bieden als vaste stap in het dessert van het iconische Happy Meal. Tot nu toe kon er naast groente of fruit keuze ook voor yoghurtdrink Danoontje worden gekozen. Dat is vanaf 16 juli uitsluitend nog als drankje in hun Happy Meal verkrijgbaar.

Weer een onbekende fruitsoort | Hala fruit, dat lijkt op een exploderende planeet

Op de website van Fine Dining Lovers laten ze graag onbekende fruitsoorten zien! Deze keer de hala-vrucht, een grote eetbare fruitsoort dat bestaat uit een groot aantal segmenten, die ‘keys’ of ‘kegels’ genoemd. De vrucht is verkrijgbaar in Zuidoost-Azië, Oost-Australië, de eilanden in de Pacific en in Hawaï. De hala-fruitboom is een van de 750 bomen die behoren tot de Pandanus-soorten. De hala fruitboom kan tot 14 meter hoog worden, heeft een stekelige stam die tussen de 5 – 11 meter breed is. Het geeft een grote vrucht die tot 30 cm lang kan zijn, met tientallen tot honderden segmenten (of kegels, ‘keys’) die aan elkaar zijn bevestigd door een kern, die elk ongeveer 20 cm lang zijn. In de link kun je lezen hoe je het eet en hoe het smaakt!

Zandbergen World’s Finest Meat wordt exclusieve distributeur van Australian Agricultural Company voor continentaal Europa

Zandbergen World’s Finest Meat (Zoeterwoude, Nederland) en Australian Agricultural Company (AACo) verstevigen hun samenwerking. Afgelopen maandag 15 juli kondigden zij aan dat Zandbergen exclusief de distributie gaat verzorgen voor continentaal Europa voor AACo’s merken Darling Downs en Kobe Cuisine. Australian Agricultural Company (AACo) streeft ernaar te zorgen dat haar unieke Wagyu-rundvleesmerken volgens de hoogste standaarden worden geproduceerd en geleverd, waar ter wereld ze ook worden geserveerd. Ze erkent dat de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van haar rundvlees van het grootste belang is voor haar klanten. Tot op heden werkte AACo met verschillende distributeurs in Europa.

Meer maatwerk sluitingstijden horeca in Rotterdam

Er komen vanaf 2020 extra mogelijkheden wat betreft sluitingstijden in de horeca, hiervoor is een motie van D66 aangenomen in de Rotterdamse raad. In 2020 moet het college met een voorstel komen hoe er meer maatwerk en flexibilisering in het beleid rondom sluitingstijden kan komen.

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek | Voer voor kweekzalm

DSM en chemiebedrijf Evonik opende deze week de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt verlicht, zegt DSM.

Pampers installeert 5.000 baby verschoontafels in herentoiletten in Noord Amerika

Pampers heeft een toezegging gedaan om 5.000 baby verschoontafels te leveren voor installatie in openbare toiletten. In 2018 startte Donte Palmer een beweging genaamd #SquatforChange toen de foto van hem waarop hij de luier van zijn zoon verschoonde in een openbaar toilet viraal ging, wat leidde tot een partnerschap met Pampers dat recent werd aangekondigd. John Legend werkt ook mee aan hun campagne. Pampers erkent dat vaders handiger zijn dan ooit en willen hen helpen door ze in staat te stellen de beste zorg aan hun baby’s te geven. Als onderdeel van de campagne ‘Love the Change’, kondigde Pampers trots aan dat ze in 2021 5.000 baby verschoontafels installeren in openbare toiletten in Noord-Amerika.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.