USA Food trends volgens ‘Think with Google’

31-8-2016

  • #Goldenmilk by Instagram account @cukrfree.cz
  • Hagelswag
  • Jackfruit
  • Hagelswag
  • Pasta is back – like Pasta Vongole

Think with Google, food trends gebaseerd op de beste zoekopdrachten uit de Verenigde Staten. Dit rapport van Google laat zien dat het inzicht van de data gebruikt kan worden om trends te voorspellen en gebruiken. Omdat de food trends die we nu in de V.S. spotten waarschijnlijk over een enkele tijd in Europa terechtkomen, willen we deze alvast met je delen. Daarom een lijst met gerechten en producten die waarschijnlijk snel populair zullen worden in Europa. Zet je schrap voor gerechten als kurkuma, tulbandcake, bloemkool rijst, pho, overnight haver, bittere meloen, jackfruit, cheese curd, Italiaanse pasta en Funfetti…

1. Kurkuma

Deze hebben we al weleens eerder gespot, zo schreven we al over de Golden Milk. Dit is almond melk in combinatie met honing, een beetje vanille, gember, kardemom, kaneel, nootmuskaat of iets anders naar je smaak. Het hoofd ingrediënt is het gezonde kurkuma. Het wordt ook wel verkocht als de ‘kurkuma latte’ of de haldi dhooh (de Indische naam). Het product wordt steeds populairder omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar producten die goed zijn voor hun lichaam. Kurkuma wordt veel gebruikt bij het helpen genezen van veel ziektes volgens Google.

2. Tulbandcakes

Toen we hierover lazen in het rapport, konden we ons niets bij de cake voorstellen. Na op Wikipedia te hebben gekeken werd het duidelijk dat het een Tulbandcake is. Het is een cake gebaseerd op een traditionele Europese cake die Gugelhupf wordt genoemd, deze wordt steeds populairder in de Verenigde Staten. Check de website ‘Nothing Bundt Cakes’. Misschien vervangt de tulbandcake de cupcake wel!

3. Bloemkool rijst

Het is een logische keuze, iedereen wilt meer groenten en minder koolhydraten eten. Ondanks dat groenten veel gezonder zijn, hebben we ook onze koolhydraten nodig. Waarom zouden we ze niet na doen? Lees dit recept om in 10 minuten gezonde bloemkool rijst te maken.

4. Pho

Een Vietnamese noodle soep gemaakt van bouillon, linguine gevormde rijst noodles, kruiden en vooral geserveerd met rundvlees of kip. Pho komt oorspronkelijk uit Vietnam en wordt daar verkocht als streetfood. Logisch met de populaire bouillons in de Verenigde Staten van de afgelopen winter. Zelfde idee, maar dan met een Vietnamese twist!

5. Overnight Oats

We hebben ongeveer vier jaar geleden één van de eerste op havermout gebaseerde ontbijt- en lunchtent bezocht in New York City. Nu vier jaar later, zijn overnight oats heel populair! Het is makkelijk mee te nemen en wordt geserveerd in veel verschillende smaken zoals chocolade en pindakaas, worteltjestaart, banaan en chocolade chips, tropisch fruit, aardbeien, cheesecake of pittige pompoen. Zelfde smaken die ook worden gebruikt voor ijs! We hebben de eerste havermout tentjes in Europa al gespot, zoals in Berlijn. We hebben zelfs een havermout Latte gespot, ja echt, je ontbijt in je koffie. Een aantal recepten vind je hier.

6. Bittere Meloen

Bittere meloen, of Goya, wordt vaak gebruikt voor je gezondheid. Bittere meloen wordt ook wel bittere pompoen, karela of balsempeer genoemd. De meloen smaakt ontzettend bitter maar is een behulpzaam product. Het wordt vaak toegevoegd aan stir-fry, of wordt opgevuld gegeten. Het wordt soms ook toegevoegd aan diëten als aanvulling.

7. De jackfruit

Hoort bij de vijg, moerbei en broodvrucht familie. Het komt uit het zuid/zuidoosten van Azië en er wordt gezegd dat het voor het eerst gevonden is in het zuidwesten van het regenwoud in India. De jackfruit in een meervoudige vrucht, samengesteld uit honderden zo niet duizenden bloemen waarvan de blaadjes eetbaar zijn. De jackfruit is erg gezond!

8. Cheese Curds

Cheese curd is een verse, jonge cheddar in zijn oorspronkelijk vorm voordat het verwerkt wordt in blokken en veroudert. Anders dan een normale cheddar, verliest de curd zijn smaak als het niet gegeten wordt of in de koelkast bewaard wordt. Ze worden gebakken en geserveerd met saus.

9. Rigatoni

Tortellini, Linguine, Penne, Fusilli, Mac and Cheese Bites, Gemelli. Volgens het rapport van Think with Google is pasta een opkomend product in de V.S. In Europa is dit natuurlijk al langer zo. Wel zien we dat de focus meer gelegd wordt op regionale gerechten.

10. Disco dip

De disco dip verlaat nooit de wereld van kinderijsjes in Europa. In Amerika gebruiken ze het vooral op taarten, pannenkoeken, donuts, koekjes etc.. Nog een tip vanuit onze kant voor food trends in Amerika, ga op zoek naar de Hollandse Hagelswag. Heerlijk chocolade op brood!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.