Super lattes: Golden Milk en de Blue Algea Latte

27-7-2016

  • Blue Algea Latte by Instagram account @matcha_mylkbar
  • #Goldenmilk by Instagram account @cukrfree.cz

Gezond en trendy: van Australië tot de Verenigde Staten, van Groot-Brittannië tot Zuid-Afrika, de zogenaamde ‘super lattes’ worden steeds populairder. Recent spotte wij de super lattes; Golden Milk en de Blue Algea. De laatste alleen op papier. De Golden Milk dronken we al eerder, nog voordat we wisten dat het #goldenmilk werd genoemd. Beide drankjes kunnen worden toegevoegd aan de gezonde en trendy lijst met lattes. Naast de lattes van amandel melk, sojamelk of een latte met matcha. Voor degene die zeggen dat ze niet zo populair zullen worden: een latte met matcha staat al op het menu van Starbucks.

Super lattes

De latte is één van de meest favoriete drankjes in koffiezaken over de hele wereld. Vooral de zoete varianten met vanille, esdoorn siroop, honing, karamel of gezouten karamel zijn erg populair. Maar de afgelopen paar jaar winnen de meer gezonde lattes aan populariteit, denk bijvoorbeeld aan een latte met thee, zoals de latte met matcha (kleurt groen), of met kruiden of specerijen zoals gember, kardemom of nootmuskaat.

De trend begon in 2015, met de opkomst van de superfood matcha, de Japanse groene thee met superieure anti-oxidant eigenschappen ten opzichte van andere groene theeën. Ze worden geserveerd met amandel- of kokosmelk. In het artikel van Fine Dining Lovers, schrijven ze ook over super lattes gemaakt met een mengsel van kokos- en amandelmelk met maca, vanille zaad pasta, cacao, honing, virgin kokosolie en Goji bessen. Check het artikel voor andere combinaties.

Golden Milk

De super lattes doen het prima in steden waar de ingrediënten verkrijgbaar zijn, zoals in New York, Londen, Parijs of Amsterdam. Wij moeten het doen met foto’s op het internet, check #goldenmilk op Instagram maar eens. Het is amandelmelk met een combinatie van honing, of een beetje vanille, gember, kardemom, kaneel, nootmuskaat of iets anders naar jouw smaak. Maar als belangrijkste ingrediënt, de zeer gezonde kurkuma. Het wordt ook verkocht als ‘kurkuma latte’ of haldi dhooh (de oorspronkelijke Indiaanse naam).

Kurkuma wordt in verschillende publicaties de specerij van 2016 genoemd of de koningin van de wellness trends, zoals bijvoorbeeld in het Baum + Whiteman 2016 trend rapport.

Blue Algea latte of Smurf latte

Afgelopen week lazen we in een artikel van The Guardian over de blue algea (blauwe algen) lattes, één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid in Australië. Volgens The Guardian is de blue algea latte begin juli geïntroduceerd bij een kleine koffiebar, Matcha Mylkbar in Melbourne. De latte combineert kokosmelk, agave, citroen, gember en blauwe algen poeder. Zonder koffie dus! Het ruikt dus ook niet naar koffie, maar naar zeewier. Vanwege de kleur verwijst de Matcha Mylkbar zelf ook naar de latte als Smurf latte.

De blauwe alg is nauw gerelateerd aan spirulina en zit vol met voedingsstoffen, anti-oxidanten en anti-inflammatoire. Slechte zaak; volgens The Guardian is het blauwe algen poeder niet te koop buiten Australië. Maar in het artikel verwijzen ze wel naar de ‘next best thing’.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.