Matcha latte – een gezond Japans koffie alternatief

16-2-2015

  • Matcha Latte

Leonie van Spronsen heeft in Parijs bij Maison Kitsuné een Matcha Latte gedronken en schrijft erover. Matcha staat er om bekend vol te zitten met antioxidanten, vezels en chlorofyl. Daarbij komt dat als je een Matcha latte drinkt, je door de combinatie met melk een zoetige smaakervaring hebt, zonder suiker!

Een aantal jaar geleden was een kop koffie bestellen heel simpel, je kon kiezen uit een zwarte koffie, espresso, cappuccino of als je eens gek wilde doen bestelde je een koffie verkeerd. Niet vandaag de dag.

Iedereen heeft nu zo z’n drankje, een witte chocola mokka met vetvrije melk, een ristretto of een amandelmelk caramel macchiato, de opties zijn eindeloos.
Maar is koffie drinken daarmee gezonder geworden? Zeer zeker niet.

Matcha – een eeuwenoude traditie in Japan

Ondertussen werd in Japan veelal gewoon vastgehouden aan hun eeuwenoude tradities van het drinken van drankjes met Matcha; thee, latte, iceatea, je kon het zo gek niet bedenken.
Matcha is een theeplant die alleen in Japan groeit bij de Yahagi Rivier. Het is een theeplant die zo veel wordt genuttigd in Japan dat bronnen zeggen dat jaarlijks maar 1% oogst kan worden gebruikt voor export.
De gezondheidsvoordelen zijn vergelijkbaar met andere groene thee types maar met een veel grotere impact. Dit komt doordat Matcha drankjes altijd worden gemaakt van poeder (van het gehele theeblad). Dus als je een Matcha drankje drinkt krijg je alle nutriënten binnen en niet alleen water dat er van gebrouwen is.

Matcha latte

Matcha staat er om bekend vol te zitten met antioxidanten, vezels en chlorophyll, daarbij komt dat als je een Matcha latte drinkt, je door de combinatie met melk een zoetige smaakervaring hebt, zonder suiker!

Met het stijgende aantal obesitas en diabetici patiënten mede veroorzaakt door bewerkte, suikerhoudende voedingsmiddelen, zou dit ingenieuze Japanse poedertje zo maar eens een nieuw boegbeeld van de gezonde tegenbeweging kunnen worden.

Matcha latte populair in NYC – nu ook in Europa?

Na eerder al New York City op hoog tempo overwonnen te hebben zien we de interessante groene drank nu ook beetje bij beetje aan populariteit te winnen in Europa. En waarom zou het niet een succes zijn? Als je elke dag behoefte hebt aan een melkachtige koffie en je jezelf vaak laat verleiden tot Starbucks creaties waarom zou je dan niet overstappen op de Matcha latte? De smaaksensatie is vergelijkbaar maar de overbodige vetten & suikers sla je over en je krijgt er zelfs gezondheidsvoordeeltjes bij!
Ook niet onbelangrijk – de groene kleur van de drank ziet er heel cool uit.
De vraag is dus.. hoe lang zal het duren voordat wij een matcha latte net zo normaal vinden als een cappuccino?

Website: Maison Kitsune

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.