Two Chefs Brewing & The Stillery | Stoken samen ‘handalcohol’ voor de voedselbank

9-4-2020

  • Two Chefs Brewing & The Stillery stoken hand sanitizer
  • Two Chefs Brewing & The Stillery stoken hand sanitizer
  • Two Chefs Brewing & The Stillery stoken hand sanitizer

Weer een mooi voorbeeld van samenwerken! Two Chefs Brewing en The Stillery sloegen de handen ineen en wisten hun probleem om te zetten tot een oplossing. Zij maakten van hun flinke voorraad bier een desinfecterend middel dat nu wordt verspreid bij de Voedselbank.

Wereldwijd zien we gelijksoortige initiatieven, recent hebben we ook geschreven over Bacardí dat handdesinfectiemiddel maakt en recent kwamen we dit ook in Engeland bij Brewdog tegen.  

Two Chefs Brewing & The Stillery

Gelegen aan de Moezelhavenweg in het Amsterdamse havengebied staat sinds 2016 de brouwerij van Two Chefs Brewing. Hier maken biermakers Sanne Slijper en Martijn Disseldorp, onder andere bekend van de Funky Falcon en de Green Bullet, hun ‘Serious Flavours’. “Zoals elk jaar waren de voorraden bier, in afwachting van de eerste lentezonnestralen en de jaarlijkse opening van het festivalseizoen, tot het maximum aangevuld. Helaas gooiden, de juiste beslissingen van de overheid roet in het eten, met als gevolg dat onze voorraden voorlopig nergens heengaan en dus ‘stilstaan’. Door een sterk teruglopende afzet door de sluiting van de horeca en het verbod op evenementen tot en met 1 juni a.s., werden we genoodzaakt na te denken over een nieuwe bestemming voor de bieren in het fust. We besloten te gaan samenwerken met The Stillery”, vertellen Slijper en Disseldrop.

Op een steenworp afstand van Two Chefs Brewing, aan de Donauweg, opende The Stillery in 2019 haar deuren. Oprichter en master distiller Pascal Peeters houdt zich normaal gesproken bezig met het maken van The Stillery’s ‘Original craft spirits’ zoals Gin Vodka en Genever. Echter, de craft distilleerderij heeft zich voor nu even opgeworpen als reddende engel en zal het overtollige bier verwerken tot een middel waar nu meer vraag naar is: een desinfecterende vloeistof voor de handen. Het overschot aan bier wordt gedistilleerd, oftewel het alcohol wordt eruit gehaald en wat er overblijft is pure ethanol. Dit bestanddeel wordt op zijn plaats weer gebruikt voor het desinfecterende middel.

Handalcohol | Desinfecterende vloeistof van 80% alcohol  

De desinfecterende vloeistof bevat 80% alcohol en wordt bereid volgens een recept van het WHO (World Health Organisation). De ‘handalcohol’ is in Nederland enkel vrijgegeven voor levering aan eerste lijn hulpverleners. De twee Amsterdamse bedrijven zullen daarom de door hen geproduceerde handalcohol aan de voedselbank doneren. “We zijn blij met deze oplossing. Waar we normaal gesproken mensen blij maken met onze bieren en spirits, hopen we nu op een manier een steentje te kunnen bijdragen.” sluit het creatieve trio af.

Website: Two Chefs Brewing & The Stillery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.