BACARDÍ® gaat helpen om meer dan 1,1 miljoen liter handdesinfectiemiddel te maken

30-3-2020

  • Bacardi logoBacardi logo

Merken van het bedrijfsportfolio van BACARDÍ® zoals MARTINI®, GREY GOOSE®, BOMBAY SAPPHIRE®, DEWAR’S® en ANGEL’S ENVY® slaan de handen ineen om meer dan 1,1 miljoen liter handdesinfectiemiddel te gaan maken. Alle BACARDÍ® handdesinfectiemiddelen die worden geproduceerd in samenwerking met de andere merken bevatten meer dan het minimum alcohol percentrage dat door de WHO (World Health Organization) wordt vereist om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze tijdelijke noodacties zullen geen effect hebben op de leveringen van de merken.

Acht fabrieken in bezit van BacardÍ in de Verenigde Staten, Mexico, Frankrijk, Engeland, Italië en Schotland helpen mee

Het familiebedrijf BacardÍ heeft besloten te gaan helpen toen bleek dat de wereldwijde vraag naar handdesinfectiemiddelen het aanbod blijft overtreffen. Deze week hebben acht fabrieken in het bezit van Bacardí zich aangesloten bij het eerste initiatief van Bacardí in Puerto Rico.  Bij deze vestigingen wordt door Bacardí de productiekracht, middelen en processen gebruikt om de alcohol te leveren die essentieel is voor de verhoogde productie van handdesinfectiemiddelen.

Het doel van BACARDÍ® is om een daadwerkelijk verschil te maken in de strijdt tegen COVID-19

Bacardí speelt ook een rol bij het doneren van deze producten aan lokale organisaties en hulpverleners, en ook aan haar werknemers en aannemers. Daarnaast levert het bedrijf tegen de kostprijs alcohol aan geselecteerde partnerbedrijven die hun productie van handdesinfectiemiddelen voor commerciële verkoop zo kunnen verhogen.

“In ons 158 jarige bestaan hebben we al voor veel uitdagingen gestaan, en we doen hetzelfde als reactie op COVID-19,” zegt Jean-Marc Lambert, SVP Global Operations voor Bacardí. “Al onze merken en partners zullen betrokken zijn bij dit initiatief om mensen te helpen die het meest baad hebben bij het aanleveren van handdesinfectiemiddelen. Ons doel is om een daadwerkelijk verschil te maken in de strijd tegen COVID-19.”

De merken die alcohol voor handdesinfectiemiddel gaan leveren:

  • BACARDÍ rum in Puerto Rico – werkt samen met Olein Refinery, een in Puerto Rico gevestigde leverancier. Zij leveren de rauwe materialen voor een productie van meer dan 1,7 miljoen verpakkingen van 300 ml desinfectiemiddel. Zij hebben deze producten gedoneerd aan lokale UPS vestigingen, brandweer, politie en non-profit organisatie Somos Unidos.
  • Bacardí Botteling Corporation in Jacksonville, Florida – gaat ongeveer 87.000 liter produceren om 120.000 verpakkingen van 750 ml flesjes desinfectiemiddelen te maken. Deze worden gedoneerd aan plaatselijke ziekenhuizen, brandweer, en politie. Ook zullen ze 29.000 liter leveren aan nabijgelegen fabrikanten.
  • BACARDÍ rum in Tultitlán, Mexico – leveren meer dan 20.000 liter alcohol aan buurfabrikant Grupo Sterk, zodat zij meer desinfectiemiddel kunnen produceren. Zij gaan samen zo’n 24.000 liter desinfecterende middelen maken, waarvan 8.000 liter gedoneerd word door Bacardí aan lokale gemeenschappen in Tultitlán, Aranas en Atotonilco.
  • GREY GOOSE® vodka in Cognac, Frankrijk – gaan 29.000 liter alcohol leveren aan Franse bedrijven, zodat bij hen de productie van handdesinfectiemiddelen vergroot kan worden met ongeveer 36.000 liter wat naar lokale apotheken, ziekenhuizen en hulpverleners zal gaan.
  • BOMBAY SAPPHIRE® gin in Hampshire, Engeland – helpt mee aan het produceren van kleine hoeveelheden handendesinfectie dat gedoneerd wordt aan de lokale dokters, apothekers en verzorgingshuizen.
  • MARTINI in Pessione, Italië – levert alcohol voor de productie van 1.000 flesjes van 200ml handdesinfectiemiddel voor de lokale gemeenschap, Rode Kruis en lokale hulpverleners.
  • DEWAR’S® Blended Scotch Whisky in Aberfeldy, Schotland – helpt met het maken van een kleine hoeveelheid handdesinfectiemiddel voor de Scottish Ambulance Association en andere lokale gemeenschappen;
  • ANGEL’S ENVY® Kentucky Straight Bourbon in Louisville, Kentucky – levert bijna 3.800 liter alcohol om ongeveer 16.000 gratis flesjes van 250 ml te maken. Dit gaat naar eerstehulpverleners en zorgmedewerkers.

 

Website: Bacardi Limited

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.