Truffels van de Burwell Farms in North Carolina

7-3-2023

  • Bianchetto truffle by the Burwell FarmsBianchetto truffle by the Burwell Farms
  • Bianchetto truffle by the Burwell FarmsBianchetto truffle by the Burwell Farms

Een boerderij in North Carolina produceert met succes gekweekte truffels. Truffels zijn traditioneel zeer zeldzame producten van een symbiotische relatie tussen de truffelschimmel en dennenbomen en komen oorspronkelijk alleen voor in wilde bossen van Frankrijk, Italië en Spanje. Leuk om te zien dat er steeds meer plekken komen waar ze ook worden gekweekt! Een verhaal over de Burwell Farms uit North Carolina en we spotte ook een truffelgaard in Renkum. 

Leestijd: 2 minuten 

De methode van de Burwell Farms  

Wetenschappers hebben in de loop der jaren uitgevonden hoe dit zeldzame grondproduct consequent kan worden gekweekt.  Burwell Farms in North Carolina is een uitstekend voorbeeld van deze effectieve teelt van truffels. Het team van Burwell Farms benadrukt het belang van het voeden van de relatie tussen de truffel en de gastheerboom om de truffels te helpen groeien. Dit houdt in dat de boom voortdurend een beetje hongerig wordt gehouden naar voedingsstoffen in de bodem, zodat de truffel die voedingsstoffen kan leveren en met de boom kan meegroeien.  

Truffels zijn een zeer zeldzaam ingrediënt en door deze te kunnen telen wordt het product beter bereikbaar en kunnen meer mensen de unieke smaak ervaren. Momenteel kunnen truffelboerderijen zoals Burwell nog niet volledig aan de vraag naar truffels voldoen. Daarom verkoopt Burwell Farms ook geënte bomen aan andere hoopvolle boeren. Zij hebben een paar weken geleden geoogst, bekijk hun Instagram account hieronder. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burwell Farms® (@burwellfarms)

Het kweken van truffels is moeilijk vanwege de zeer specifieke klimaatvereisten, maar toch duiken er steeds meer bedrijven op in andere landen dan het Middellandse Zeegebied. We hebben eerder geschreven over truffels uit Wales en zelfs in Nederland hebben we een Truffelgaard in Renkum waar de eerste productie Bianchetti truffel is gevierd in het voorjaar van 2020. 

Groei in deze sector zou meer en meer restaurants in staat stellen echte truffels in gerechten te verwerken! Daarnaast wordt ons klimaat steeds beter voor het kweken van deze delicatesse.  

Website: Burwell Farms

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.