Trends in het kort week 47

25-11-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de pop-up plannen van René Redzepi en Noma in Tulum (Mexico) en over nieuwe details rondom Mangia!, het thema park rondom de Italiaanse keuken van 20 ha dat wordt geïnitieerd door Eataly in Bologna. En over de effecten van de Internationale Sherry Week van begin november.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

McDonald’s is begonnen met de inzet van tafelservice op alle locaties in de VS

McDonald’s heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om op alle locaties in de Verenigde Staten te gaan beginnen met tafelservice. De fast-food gigant is begonnen met het proces om dit bij alle  14.000 Amerikaanse locaties te gaan implementeren. Service aan tafel betekent; klanten kunnen bestellingen plaatsen via een digitale kiosk of aan de balie en kiezen vervolgens of ze hun maaltijd willen ophalen of dat het aan tafel wordt geserveerd. Wij schreven al eerder een artikel over de tafelservice bij een McDonalds vestiging in Parijs. Ook in Nederland is dit systeem op sommige vestigingen geïntroduceerd.

René Redzepi opent een Noma pop-up in Tulum, Mexico

Aangezien zijn restaurant Noma tijdelijk is gesloten zal René Redzepi de komende periode op meer locaties op poppen. In februari 2017 opent hij een pop-up op de Blackberry Farm in Tennessee voor drie avonden en in april 2017 zal hij een pop-up openen voor meer dan een maand in Tulum, Mexico. Noma Mexico is van 12 april tot 28 mei 2017 vijf dagen per week geopend voor het diner, van woensdag tot zondag. De prijs voor een bezoek aan dit pop-up restaurant, inclusief het menu, de drankjes, water en thee / koffie is 750 US dollar. Hoe je kunt boeken? Lees het artikel op Fine Dining Lovers.

Mangia! Nieuwe details over het 20-ha grootte themapark rondom de Italiaanse keuken door Eataly.

Dit bijzondere themapark rondom de Italiaanse keuken van Eataly moet in september 2017 openen in Bologna. Op de website van Bloomberg staat een leuk artikel over dit initiatief voor een pretpark rondom de Italiaans keuken dat officieel bekend is als FICO Eataly World. In dit pretpark zullen zij workshops bieden, zal er levend vee rondlopen, kunnen gasten bij verschillende markten boodschappen doen of één van de restaurants of bars bezoeken. Eataly schat in dat er ongeveer 6 miljoen toeristen dit pretpark jaarlijks gaan bezoeken waarvan 2 miljoen buitenlanders.

De ‘selfie bottle’ van Coca-Cola

De ‘Selfie bottle’, een Coca-Cola flesje dat een foto neemt terwijl je eruit drinkt, is bedacht door Coca-Cola Israël. Het is een idee van  het Gefen Team voor de Coca-Cola Summer Love campagne, Israëls grootste outdoor brand event. De selfies kunnen worden gedeeld op Snapchat, Facebook en Instagram.

Uitgerust met een ingebouwde camera aan de onderkant van het flesje, maakt deze gimmick fles een foto wanneer je halverwege bent met het opdrinken van je flesje. In deze fles zit een sensor om te bepalen wanneer je je flesje op 70-graden tilt waarna vervolgens een foto wordt gemaakt.

Het effect van de ‘International Sherry Week’

Meer dan 2.000 evenementen in 30 landen. In de tweede week van november werd de revival van Sherry een wereldwijd gespreksonderwerp mede dankzij de enorme invloed van de sociale media. De ‘International Sherry Week’ is een initiatief van het ‘Consejo Regulador Jerez-Xeres-Sherry’, (de Sherry wijnraad) in Spanje.

  • Er werden in deze week 28 miljoen impressies met #sherryweek geteld op twitter met meer dan 10.000 originele berichten.
  • Op 8 november werd door 15 internationale bloggers simultaan via Twitter geproefd en de volgende dag werd op Facebook een live Q&A (vraag en antwoord sessie) gehouden met de leden van Sherryraad.
  • In Nederland genereerde Facebook bijna 23.000 impressies waarmee ruim 100.000 mensen bereikt werden. Ook de Nederlandse bloggers hebben zich ingespannen met meer dan 20 blogs gewijd aan Sherry in één week.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.