Trends in het kort | Week 34

25-8-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere teapairing bij FG Restaurant en robotarmen die je eten klaarmaken.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Teapairing bij FG Restaurant

De kracht van thee wordt op zaterdag 9 september aangetoond tijdens een exclusieve lunch in FG Restaurant. De gerechten van François Geurds zullen die middag worden begeleid door verschillende theesoorten van Jing. Felicity Gourlay (Head of Tea Consultancy for Europe) en theespecialist Tamara Russell zijn bij deze lunch aanwezig voor tekst en uitleg. Eerder introduceerde HanTing ook al een Thee Menu in het restaurant.

Robotarmen die je eten klaarmaken

Vanaf volgend jaar is hij te koop, een robot die je eten klaarmaakt. Twee mechanische armen kopiëren het gedrag van menselijke koks. De gerechten bestel je online, waarna je de ingrediënten in de juiste kastjes moet zetten. Dan weet de robot precies waar welk ingrediënt staat. Daarna is de belofte dat de robot het helemaal zelf gaat doen.

Frikandel Speciaal Pannenkoek uit Zeddam populair

Een opmerkelijke combinatie van twee populaire Nederlandse gerechten: pannenkoek met een frikandel speciaal. Brinks Pannenkoeken uit Zeddam heeft het gerecht drie jaar geleden geïntroduceerd en inmiddels is het één van de meest populaire gerechten. Past goed tussen deze lijst met andere bijzondere pannenkoeken die we eerder schreven.

Eten maken van elektriciteit

Wereldhonger oplossen? Een team van Finse onderzoekers zou weleens de oplossing kunnen hebben. De wetenschappers hebben een eiwit-cel kunnen maken van elektriciteit en kooldioxide welke kan door worden ontwikkeld tot eten voor mens en/of dier. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Het uiteindelijke product is een voedzame mix van meer dan 50% aan eiwitten en 25% aan koolhydraten waarbij de rest bestaat uit vetten en nucleïnezuren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.