Trends in het kort – week 33

19-8-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een frietje met softijs en een 6-gangen diner geserveerd in een afvalcontainer.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Frietje met… Softijs!

Cafetaria ’t Huus 2.0 serveert al bijna een jaar een ‘Patatje 2.0′, friet met softijs in plaats van mayonaise. Wij hebben deze combinatie toegevoegd aan onze lijst ‘Frietje met…

Dineren in een afvalcontainer

Gasten in San Francisco betalen om te eten in een afvalcontainer! Het woord voedselverspilling is hip, maar dit is weer een nieuwe variant: dineren in een afvalcontainer. Bekijk hier de video van het initiatief. De ‘dining series’ – bekend als ‘Salvage Supperclub – is ontwikkelt om een discussie te starten over voedselverspilling. Het menu bestaat uitsluitend uit producten die normaliter worden weggegooid (omdat ze bijvoorbeeld een schoonheidsfout hebben). De opbrengst van het diner (kosten van het vorige event waren $125,= per persoon) komt volledig ten goede aan organisaties die zich bekommeren om mensen die het eten hard nodig hebben.

Een nieuw Brouwerij hotel staat gepland in California

Ondanks dat het project al werd aangekondigd in 2011, verwacht The Stone Hotel, onderdeel van de Sone Brewery in Q1 2018 haar deuren te openen. Het unieke hotel concept gaat de samenwerking aan met het in San Diego gelegen hotel collectief, Untitled Hospitality. Gelegen op slechts een kleine loopafstand van het aangrenzende Stone Brewing World Bistro & Gardens. Het project omvat een bar-style lobby voor de check-ins, 99 kamers, 6 suites, een daktuin en zwembad. De Stone Hotel is de weerspiegeling van de Stone projects filosofie, een hoog niveau van creativiteit met een absolute wow factor. Alles voor het creeren van een onvergetelijke ambachtelijke bier ervaring. Wij spotte eerder al het Brewdog experience hotel in Schotland.

Disco Sour cocktail

Een drankje dat net zo verkleurt als een stemmingsring. De kittelbloem is het unieke ingrediënt dat wordt gebruikt voor verandering van kleur. Het 492 restaurant in Charleston, South Caroline, serveert de ‘Disco Sour Cocktail’. Een genot voor zowel je ogen als smaakpapillen.

Elvis Presley fan? Check dit gasthuis in Graceland

Elvis Presley fans hebben een reden om te rock en rollen met de opening van het gasthuis in Graceland van de wereldberoemde zanger. Het luxe huis, welke onderdeel is van de grote uitbreidingsplannen van Graceland, zal volledig worden ingericht om de legendarische zanger te eren. Graceland opende voor kort de deuren van nieuw gebouwde huis. De officiele opening vind plaats in oktober van dit jaar. Bekijk de video in het artikel van Luxury Launches.

Een indoor regenwoud in je hotel?

Je hoeft niet twee keer te raden om te weten dat ’s werelds eerste hotel met een indoor regenwoud gebouwd wordt in Dubai. In het Rosemont Hotel & Residence Dubai kun je tevens genieten van een buiten regenwoud, een strand, een beek, bomen, een avonturen speel terrein voor kinderen, bowlingbanen, een trampoline, kinderzwembad, lucht zwemband, restaurants, health club, appartementen en 450 hotelkamers.

De Rio Olympische soep keuken

Een aantal van ‘s werelds best chefs maken de Olympische Spelen in Rio ook leuk voor mensen die de Olympische gedachten het meest nodig hebben. Alain Ducasse, Joan Roca en Massimo Botture maken van de etensresten afkomstig uit het Olympische dorp voedzame maaltijden voor de daklozen in Rio. Een ware uitdaging voor de chefs die normaliter koken met niets minder dan de beste ingrediënten zoals truffel en kaviaar. Nu worden ze uitgedaagd de surplus maaltijden van de atleten om te toveren in 5.000 maaltijden voor de daklozen in de Lapa buur van Rio de Janeiro.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.