BrewDog experience inclusief hotel

17-5-2016

De Schotse brouwer BrewDog gaat door met de plannen voor een bier hotel. Zij gaan een hotel bouwen in de buurt van hun brouwerij, met een ‘PUNK IPA’ tap in je hotelkamer! Een BrewDog experience. Via de crowdfunding campagne die vorige week eindigde werd 19 miljoen pond opgehaald. Hiervan wordt het nieuwe hotel en een nieuwe brouwerij gebouwd en er wordt er geïnvesteerd in meer pubs.

Crowdfunding campagne

Het was niet zomaar een campagne van BrewDog. De ‘Equity for Punks’ campagne liep voor een jaar en had een streefbedrag van 25 miljoen pond. Het ging al snel de goede kant op, na 20 dagen stond de teller al op 5 miljoen. Uiteindelijk stokte de teller op 19 miljoen euro. Ondanks dat de target van de campagne niet gehaald werd, gaat het gedroomde hotel wel gebouwd worden. Ook zal het opgehaalde geld gebruikt gaan worden om meer pubs in het Verenigd Koninkrijk te openen evenals een nieuwe brouwerij.

BrewDog experience

Het hotel gaat zich richten op bezoekers van de brouwerij. Deze bevindt zich namelijk redelijk afgelegen in het Noord-Oosten van Schotland. Door er een hotel bij te bouwen wordt het bierliefhebbers makkelijker gemaakt de BrewDog experience te bezoeken.

De locatie van het hotel is nog onbekend maar duidelijk is dat het hotel in of rondom Aberdeen gebouwd moet gaan worden. Onderdeel van het hotel is een restaurant waar bier/spijscombinaties op het menu komen te staan. Daarnaast is het de bedoeling dat elke kamer een eigen ‘PUNK IPA’ tap krijgt en natuurlijk is een bezoek aan de brouwerij inbegrepen. Op de vraag of er net als in deze hop-spa in Oregon plek zou zijn voor een ‘bier spa’ was Viola Hazlerigg (woordvoerder Brewdog) duidelijk: “Dit lijkt me een duidelijk geval van bierverspilling. BrewDog biertjes zijn er om gedronken te worden!”

 Toekomst BrewDog

“Ons doel is helder; onze missie is zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met onze passie, bier. Dit zal niet veranderen” vertelde Viola. “Daarnaast zitten we momenteel midden in het proces van het bouwen van een nieuwe brouwerij in de VS en het openen van een eigen distilleerderij: Lone Wolf. Ook zijn we druk bezig met het uitbreiden van onze Internationale bars, met recentelijke openingen in Malmö en Warschau.”

In Nederland moeten we nog wachten op een bar van BrewDog maar dit zal waarschijnlijk niet lang meer duren. “We hebben Amsterdam al in ons vizier, hou ons in de gaten!” aldus Viola.

Website: BrewDog

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.