Trends in het kort | Week 3

19-1-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over carnavalsliefhebbers die vrij willen zijn tijdens carnaval en Cheese Tea nu ook in Nederland.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Michelin-chef Chris Naylor opent dönerpop-up

 Chef Chris Naylor van Michelin-restaurant Vermeer opende afgelopen zaterdagnacht een pop-up restaurant: Döner Vermeer. De inspiratie voor het tijdelijke restaurant haalde hij bij onze Oosterburen vandaan, in kebab-hoofdstad Berlijn. Hij gaf aan: “Tijdens de Hotelnacht wil ik een grote droom laten uitkomen: een eigen Döner-zaak. Maar dan op hoog niveau. Hier wil ik het ultieme broodje döner serveren.” Gasten konden drie soorten broodjes döner krijgen: kip, kalfssukade en lamsbout met huisgebakken brood en gegrilde en gepekelde groenten.

97.349 carnavalliefhebbers tekenen petitie #carnavalvrij van Bavaria

Tienduizenden carnavalliefhebbers geven gehoor aan de oproep van Bavaria een online petitie te ondertekenen om carnaval tot officiële feestdagen te bestempelen. Al in het eerste weekend van de campagne #carnavalvrij is de actie een doorslaand succes en staat de teller op bijna honderdduizend handtekeningen. Met de petitie wil Bavaria ervoor zorgen dat alle carnavalsliefhebbers de kans krijgen hun favoriete feest te vieren.

Lebo Kaas introduceert Cheese Tea in Nederland

We schreven begin november al over Cheese Tea en nu gaat Lebo Kaas deze bijzondere combinatie verkopen in Nederland. Misschien was jij één van de gelukkigen die het al mochten proeven op de Horecava? In dit artikel van Misset Horeca nog enkele innovaties die je op de horeca kon bekijken.

‘Festive Lighting Awards’ uitgereikt aan Amsterdamse hotels

Afgelopen weekend werden voor het eerst de Festive Lighting Awards uitgereikt aan de Amsterdamse hotels met de meest bijzondere, feestelijke verlichting. Een professionele jury beoordeelde de hotelverlichting en deelde prijzen uit in drie verschillende categorieën. Daarnaast kon er gestemd worden door hotelgasten. Conservatorium Hotel sleepte de award binnen voor Best Concept. Pulitzer kreeg een award voor de Best Outdoor-verlichting, DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station kreeg een prijs in de categorie Best Interior. De publieksprijs ging naar Hotel De L’Europe.

Londen krijgt nu ook een ‘Pizza Run’

In navolging van de bekende Pizza Run in New York krijgt ook Londen nu een soortgelijk evenement. Want wat is er nou echt gezonder dan een pizza die vol zit met koolhydraten en proteïne? De 5 kilometer lange Pizza Run in New York is een ware sensatie, buiten het hardlopen eten de deelnemers namelijk elk rondje ook een stukje pizza. De editie in Londen zal plaatsvinden op 20 mei aanstaande, locatie is nog onbekend. Wanneer krijgen we de eerste krokketten race in Nederland?

Bier expert Anikó Lehtinen | De kunst van het matchen van bier met desserts

Een interessant interview met bier expert Anikó Lehtinen op de website van Fine Dining Lovers over het matchen van bier en desserts. Gasten zullen verrast zijn als je ze bier serveert bij het nagerecht in plaats van zoete wijn. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld dat cheese cake goed pas bij Lambiek biertjes van brouwerijen als Cantillon en Lindemans. Chocolade desserts als fondant en brownies zijn dan weer heel goed in combinatie met een volle en licht geroosterde Imperial Stout.

LOLIWARE | Van eetbare bekers naar eetbare rietjes

In navolging van eetbare bekers komt LOLIWARE nu ook met eetbare rietjes. Inmiddels is er al bijna $ 50.000 opgebracht tijdens een crowdfunding campagne. LOLISTRAW is, net als de eetbare bekers, gemaakt van zeewier, 100% plastic-vrij, zee-afbreekbaar en hypercomposteerbaar met als doel ook weer volledig te kunnen verdwijnen. Precies zoals de hashtag ook aangeeft: #Eatyourstraw.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.