Cheese Tea | Ongelooflijk populair in China en klaar om de V.S. te veroveren

1-11-2017

Oké, cheese tea? Bedoel je echt kaas en thee in hetzelfde kopje? Ja, thee dat bedekt is met kaas. Gezien en ontstaan bij HEYTEA Tea House in Guangzhou, de hoofdstad van China’s zuidelijke provincie Guangdong. Het concept is inmiddels ook te vinden in Taiwan, China, Singapore, Maleisië, Hong Kong en zelfs in New York, waar Happy Lemon de thee in vier verschillende smaken serveert. In bovenstaande video legt Jenny Zheng van het Little Fluffy Head Café in Los Angeles uit wat de gedachte achter het populaire drankje is.

Cheese Tea in Los Angeles

Little Fluffy Head Café in L.A. is één van de eerste winkels die Cheese bubbel-thee verkoopt. Gasten kunnen genieten van de vertrouwde smaken van bubbel thee in combinatie met een romige, schuimige laag van kaas. Het café heeft onder meer een Dirty Mess Milk Tea en Camouflage Matcha op het menu staan.

Thee en kaas gaat wel samen!

Betty Koster van ‘Fromagerie l’Amuse’, een kaaswinkel in Amsterdam, vertelde ons in 2011 al dat thee en kaas heel goed samengaan, we hebben het toen ook thuis geprobeerd. De combinatie van Dilmah tea met kaas is heerlijk! De warmte van de thee in combinatie met de kaas – het smelt letterlijk weg op je tong. Het is leuk om de thee in een wijnglas te serveren. Soms drink ik nog weleens een kopje thee als ik aan de kaas zit, maar een schuimig laagje kaas bovenop mijn ijsthee? Ik weet het niet, maar misschien moet ik niet oordelen voordat ik het geproefd heb.

”Laat het ons weten wanneer je het geprobeerd hebt via tip@spronsen.com! ^Marjolein”

Website: HeyTea

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.