Trends in het kort | Week 20

19-5-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een marshmallow cafe opent binnenkort in Chicago en de HelloFresh ‘wine delivery’ service.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Marshmallow cafe opent binnenkort in Chicago

In Chicago openen de dames van XO Marshmallow binnenkort het eerste marshmallow-café. Bij XO Marshmallow kan je in de toekomst ambachtelijke marshmallows eten en deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Smaken die je tegen zult komen zijn: Champagne, Nutella, passievrucht, koffie, Bourbon en gezouten karamel. De marshmallows worden gemaakt van vers fruit en voor de alcoholhoudende marshmallows wordt er drank van een lokale distilleerderij gebruikt. Naast marshmallows worden ze ook leuke marshmallow-creaties. De MarsHalo bijvoorbeeld is een marshmallow in de vorm van een donut (of een halo).

Nederland is een festival rijker, een frituurfestival

Wij in Nederland zijn weer een festival rijker, namelijk een frituurfestival! Het ‘vette’ feest vindt vandaag plaats in het Friese Leeuwarden. Tijdens het festival worden er geen gezonde snacks of superfoods geserveerd, maar gewoon échte oer-Hollandse snacks. In Café Neushoorn gaat om 14:00 uur stipt de frituurpan aan en kan je genieten van een lekkere vette hap. Het hoogtepunt van het evenement is misschien wel de kroketontwerpwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd krijgt 100 kilo aan kroketten van eigen receptuur.

HelloFresh lanceert een ‘wine delivery service’ in Amerika

HelloFresh, wereldleider in maaltijd bezorging lanceert HelloFresh Wine. Consumenten kunnen kiezen voor een maandelijks abonnement waarbij, bijpassende wijnen bij de gerechten worden geserveerd. Het pakket bevat ook een overzicht met smaakprofielen en proefnotities. Met wijnen van over de hele wereld kunnen abonnees altijd genieten van HelloFresh-geselecteerde wijnen. Ideaal voor een diner met een groep of voor een gezellige avond. Stacy Gordon, HelloFresh US Chief Product Officer zei een aantal weken geleden het volgende: “Wij verheugen ons erop om onze service aan te kondigen en het thuis koken niet alleen eenvoudiger te maken, maar ook leuker. Het kopen en koppelen van wijn is over het algemeen best overweldigend. Wij kijken ernaar uit om met onze heerlijke wijnen, het eten op het bord nog lekkerder te laten smaken.”

Rose Kit Kat voor Moederdag

Om Moederdag te vieren ontwierp Nestlé Japan dit jaar een limited-edition Kit Kat collectie: Rose Kit Kats. De Kit Kats waren voor kinderen een perfect geschenk om aan hun moeders te geven. De Kit Kats zijn alleen verkrijgbaar bij de Kit Kat Chocolatory stores in Japan en smaken naar cranberries en rozenbladeren. De bloemige smaak doet denken aan de boeketten die moeders vaak ontvangen tijdens Moederdag. Dit is niet de eerste keer dat Kit Kat met een ‘interessante’ variant van het product komt. In februari schreven wij over Kit Kat sushi’s, de krokante chocolade wafeltjes, op een bedje van gepofte rijst, omwikkelt met zeewier.

StayOkay Utrecht-centrum opent Nijntje kamer

Hostelketen Stayokay opende woensdag 10 mei een nijntje-kamer in Stayokay Utrecht-Centrum. Stayokay Utrecht-Centrum werd onlangs genomineerd voor een Entree Hospitality & Style Award in de categorie Best Hotel Concept. De vierpersoonskamer in Utrecht is volledig gedecoreerd in nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de kamer nijntje-lampen, een nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij weg onder een nijntje-sterrenhemel. Hostelmanager Eric van der Hulst: “In contrast met het verdrietige nieuws over de dood van Dick Bruna, staat de geboorte van de nijntje-kamer bij Stayokay. Een in eerste instantie onopzettelijk, maar mooi postuum eerbetoon. Bruna’s missie om kinderen de ruimte te geven voor hun eigen fantasie, komt in de kamer goed tot uiting. De kinderen worden gestimuleerd om zelf op ontdekking te gaan in het nijntje museum”. Foto’s tref je in het artikel.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.